Banjaluka

Novi kružni tok na Bulevaru: Uskoro počinju građevinski radovi kod "Ekvatora" u Banjaluci

Građevinski radovi na formiranju kružnog odvijanja saobraćaja kod "Ekvatora" počinju u ponedjeljak, 11. septembra.

kružni tok
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ( RAS SRBIJA

Najavljeno je ovo iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

– Saobraćaj bi se kružno odvijao ulicama Zdravka Čelara, Teodora Kolokotronisa, Tržnička i Kralja Petra I Karađorđevića. U okviru ovih radova predviđeno je i riješavanje dugogodišnjeg problema prelaza pješaka kod “Tržnice”, i to na način da će biti postavljen semaforski uređaj za regulisan prelaz pješaka, čime će se omogućiti bezbjedno ukrštanje pješačkih tokova sa motornim saobraćajem bez konflikta, a s druge strane neće dolaziti do neprekidnog prekidanja saobraćajnih tokova vozila. Rok za izvođenje radova je 60 dana – naveli su iz resornog odjeljenja.

Ističu da je ovo jedna od niza mjera i aktivnosti za poboljšanja odvijanja saobraćaja u centralnoj gradskoj zoni, a podsjećamo da je u okviru ovih mjera u toku i izgradnja kružne raskrsnice na ukrštanju ulica Kninska – Bulevar cara Dušana.

Navedeni radovi predstavljaju početak implementacije mjera na uspostavljanju jednosmjernog režima odvijanja saobraćaja u centru grada.

Pročitajte još

Iz Odjeljenja su najavili da krajem mjeseca započinju radovi na formiranju jednosmjernog saobraćaja u glavnoj saobraćajnici, na način da će se saobraćaj u Ulici Kralja Petra I Karađorđevića odvijati od zgrade Vlade Republike Srpske ka Ekvatoru, a duž ulica Kninska-Vidovdanska-Prvog krajiškog korpusa će se odvijati u suprotnom smjeru, uz obilježavanje biciklističkih traka na kolovozu i tzv “žutih traka” za vozila javnog prevoza. Za ove radove je završena procedura javne nabavke, a isti su uslovljeni radovima kod “Ekvatora”.

Takođe, ubrzo se očekuje i početak radova na spajanju ulica Kralja Petra I Karađorđevića i Vidovdanske (kod “Hotela Bosna”), na način da će se postojeća ulica ispred hotela proširiti, čime će se pored spoja, omogućiti i dvosmjeran saobraćaj ispred hotela.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije