Banjaluka

NOVI MOST U DRAGOČAJU Prolaz vozila tek kada se završe pristupne saobraćajnice

Završetkom gradnje  pristupnih saobraćajnica u narednih deset dana biće stvoreni uslovi da se novi most u Dragočaju pusti u saobraćaj.

NOVI MOST U DRAGOČAJU Prolaz vozila tek kada se završe pristupne saobraćajnice
FOTO: SRPSKAINFO

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve su rekli da most  završen na vrijeme, 24. jula, kako je to predviđeno ugovorom  te da su potom su krenuli radovi na pristupnim saobraćajnicama.

Možemo biti zadovoljni jer se sve odvija predviđenom dinamikom. Preduzeće „Vranica“ završilo je gradnju novog mosta u Dragočaju u skladu sa ugovorom. Poslije je krenulo čišćenje gradilišta, demontaža krana i mehanizacije korištene u toku njegove gradnje te su stvorenu uslovi da preduzeće „MG mind“ započne sa radovima na pristupnim saobraćajnicama – ističu u ovom Odjeljenju.

Napomenuo je da će izgradnjom novog mosta biti poboljšan i ubrzan saobraćaj u ovom naselju, već i značajno smanjen rizik od izlijevanja Dragočajke što je ranije bio čest slučaj, jer je stari most predstavljao tzv. usko grlo u slučajevima visokih vodostaja.

– Novi most znatno veći od dosadašnjeg, sa omogućenim dvosmjernim saobraćajem. Prema projektu, dugačak je 13, a širok devet metara. Imaće dvije saobraćajne trake po tri metra, te dvije pješačke staze od po metar i po širine –kazao je on.

Izgradnja mosta počela je krajem aprila, a rok za izvođenje radova 120 dana. Projekat vrijedan 220.000 KM izvodilo je preduzeće ,,Vranica BL“ d.o.o. dok je posao na pristupnim saobraćajnicama dobilo preduzeće „MG mind“.