Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

NOVI MOST U DRAGOČAJU Prolaz vozila tek kada se završe pristupne saobraćajnice

Banjaluka
Autor:

Foto: Srpskainfo

Završetkom gradnje  pristupnih saobraćajnica u narednih deset dana biće stvoreni uslovi da se novi most u Dragočaju pusti u saobraćaj.

U Odjeljenju za saobraćaj i puteve su rekli da most  završen na vrijeme, 24. jula, kako je to predviđeno ugovorom  te da su potom su krenuli radovi na pristupnim saobraćajnicama.

– Možemo biti zadovoljni jer se sve odvija predviđenom dinamikom. Preduzeće „Vranica“ završilo je gradnju novog mosta u Dragočaju u skladu sa ugovorom. Poslije je krenulo čišćenje gradilišta, demontaža krana i mehanizacije korištene u toku njegove gradnje te su stvorenu uslovi da preduzeće „MG mind“ započne sa radovima na pristupnim saobraćajnicama – ističu u ovom Odjeljenju.

Napomenuo je da će izgradnjom novog mosta biti poboljšan i ubrzan saobraćaj u ovom naselju, već i značajno smanjen rizik od izlijevanja Dragočajke što je ranije bio čest slučaj, jer je stari most predstavljao tzv. usko grlo u slučajevima visokih vodostaja.

– Novi most znatno veći od dosadašnjeg, sa omogućenim dvosmjernim saobraćajem. Prema projektu, dugačak je 13, a širok devet metara. Imaće dvije saobraćajne trake po tri metra, te dvije pješačke staze od po metar i po širine –kazao je on.

Izgradnja mosta počela je krajem aprila, a rok za izvođenje radova 120 dana. Projekat vrijedan 220.000 KM izvodilo je preduzeće ,,Vranica BL“ d.o.o. dok je posao na pristupnim saobraćajnicama dobilo preduzeće „MG mind“.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO