Društvo

Novi opasan TikTok izazov među djecom: Upućeno upozorenje roditeljima da prate njihovu igru

Djecu u Srbiji zaludio je još jedan bizarni trend na društvenoj mreži Tik tok. Roditelji upozoravaju da novi čelendž, koji se može nazvati "gaženje do besvijesti", mališane i tinejdžere možda da dovede u opasnost te da zbog toga ugroze i svoj život.

Novi opasan TikTok izazov među djecom: Upućeno upozorenje roditeljima da prate njihovu igru
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Na Instagram stranici Serbialive_Beograd objavljeno je upozorenje za sve roditelje da obrate pažnju na svoju djecu šta rade i kako se igraju.

– Večeras oko 21 sat u dvorištu jedne osnovne škole na Petlovom brdu djeca sedmi razred izvodila su TikTok izazov gdje je dječak pao u nesvijest. Odmah smo priskočili. Dječak je došao sebi, djeca su se razišla – navodi se u objavi i dodaje:

Pročitajte još

– Molim roditelje da povedu računa o njihovim igrama koje nemaju empatije i šta iz igre može da se desi. Bilo je i djece iz druge osnovne škole i još izazova kao ležanje na betonu dok ga gaze da vide koliko može da podnese. Prijavićemo nadležnima – navodi se.

Opasnosti koje nose ovakvi izazovi su mnoge. Djeca su jedno vrijeme iznenada istrčavala na ulicu ispred automobila, prije spavanja klinci na ruci ispišu “f74”, jer navodno u snu ulaze u neku drugu dimenziju i traže vrata na kojima stoji oznaka “f74”, navodno, ako ne pronađu ostaju u toj dimenziji itd, piše Kurir.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije