Hronika

(VIDEO) Pogledajte video iz sudnice sa ročišta Debeveca i Osmice: Tužiteljka iznijela šokantne detalje zbog kojih je javnost bila isključena

U Sudu BiH danas je održano ročište na kojem je razmatran prijedlog o produženju pritvora suspendovanom predsjedniku Suda BiH Ranku Debevecu i bivšem šefu OSA Osmanu Mehmedagiću Osmici.

Ročište u slučaju Debevec-Mehmedagić
FOTO: AVAZ TV/YOUTUBE/SCREENSHOT

Tužiteljka Bojana Jolović iznijela je neke nove šokantne detalje. Javnost je bila isključena s jedne tačke zbog njene prirode, odnosno ugrožavanja intimnog života oštećenog. Ovo se odnosi na djelo iz Zakona o ravnopravnosti polova.

Tužiteljka je proširila istragu protiv Debeveca, jedna od  preostalih tačaka se odnosi na to kako je Debevec dobio automobil “polo” od autosalona “Kramar” dok se na sudu vodilo više od 700 postupaka protiv te kompanije, piše Avaz.

Pročitajte još

Sljedeća tačka zbog koje se traži produženje pritvora je pribavljanje imovinske koristi od Zdravka Mamića s kojim se sastajao u konobi “Dado” kod Gruda. Riječ je o satu u vrijednosti od 15.000 evra. Ono što je indikativno jeste to da je Debevec za ovo putovanje u Grude tražio oznaku tajnosti od DKPT, što je potvrdio vozač koji ga je vozio.

Odbrane su zatražile da se prijedlog za pritvor odbije i uzreknu mjere zabrane.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu