Društvo

NOVINA U ŠKOLAMA Nastavnici geografije na obuci za upotrebu digatalnih udžbenika

Do kraja avgusta u Srpskoj će biti sprovedena obuka za sve nastavnike geografije za pristup i upotrebu digitalnih sadržaja udžbenika geografije za šesti razred osnovne škole, rekla je ministar prosvete i kulture Natalija Trivić.

NOVINA U ŠKOLAMA Nastavnici geografije na obuci za upotrebu digatalnih udžbenika
FOTO: MINISTARSTVO PROSVJETE I KULTURE RS/RAS SRBIJA

Ona je, zajedno sa direktorom Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Radom Ristovićem, prisustvovala početku obuke nastavnika geografije u OŠ “Aleksa Šantić” u Banjaluci.

Nastavnici geografije u 12 osnovnih škola tokom prvog polugodišta školske 2019/2020. godine koristiće digitalne sadržaje u redovnom nastavnom procesu, zajedno sa štampanim udžbenicima i bilježiti svoja zapažanja.

Do kraja prvog polugodišta imaćemo analize na koji način su djeca primjenjivala digitalnu formu udžbenika, koliko im je odgovarala i da li treba da se nešto mijenja, kao i koliko su nastavnici uspjeli da odgovore izazovima koji se postavljaju pred nastavne planove i programe, kao i kombinaciji štampanog i digitalnog udžbenika – rekla je Trivićeva.

Udžbenik geografije za šesti razred izabran je za pilot-projekat, jer nudi mnogo zanimljivih i vizuelnih sadržaja koji će biti primijenjeni u digitalnoj formi kako bi učenici što adekvatnije mogli da usvoje određena znanja.

Prema riječima Trivićeve, u planu je da i drugi udžbenici dobiju sadržaje u digitalnoj formi.

Direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Rade Ristović istakao je da je ovo izuzetan projekat od strateškog značaja.

– U ovom projektu prvenstveno je riječ o multimedijalnosti i interaktivnosti, gdje će đaci imati priliku da slike štampane u udžbeniku, a koje su prenesene na digitalnu štampu, jasnije razumijevaju – rekao je Ristović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije