Banjaluka

NOVINA U VIBER ZAJEDNICI GRADA "Čet bot" nudi informacije o uslugama Gradske uprave

Grad Banjaluka, kao prvi grad u BiH i među prvim u regionu, uveo je novi servis namijenjen građanima putem primjene „čet bota“ na Viberu. Uz pomoć ove aplikacije, gradska administracija je još dostupnija građanima, pošto će korisnici vibera imati mogućnost da putem „čet bota“ na jednostavan i efikasan način dođu do potrebnih informacija o svim servisima i uslugama Gradske uprave.

NOVINA U VIBER ZAJEDNICI GRADA "Čet bot" nudi informacije o uslugama Gradske uprave
FOTO: GRAD BANJALUKA

Građanima je putem mobilne aplikacije Viber, kao veoma korištene, pružen veliki set usluga i informacija. Ovo je već treća inovacija koju radimo sa Viberom – rekao je gradonačelnik Igor Radojičić na današnjem predstavljanju ovog digitalnog servisa Gradske uprave.

Podsjetio je da je Grad prošle godine, otvorio nalog na Viberu odnosno zajednicu Grada koja sada broji preko 28.000 registrovanih korisnika, koji svakodnevno dobijaju različite informacije značajne za život u gradu.

– Na ovu aplikaciju nadogradili smo stikere polovinom tekuće godine, i ovo je treća nadogradnja. Znači, jednostavno putem Viber zajednice i ikonice smještene u gornjem desnom uglu možete pristupiti našem čet botu, koji čini čitav set informacija i servisa Gradske uprave – rekao je Radojičić.

Foto:Grad Banjaluka
Foto:Grad Banjaluka

On je naglasio da je i u desetogodišnjoj Strategiji razvoja grada jedna od četiri fokusne oblasti – oblast pametnih gradova, savremenih trendova u lokalnoj samoupravi i razvoj modernih tehnologija i digitalizacija.

U kontekstu pametnih gradova, gradonačelnik je najavio da će tokom ove sedmice biti predstavljena još neka nova rješenja poput uvođenja elektronske građevinske dozvole, za šta je Banjaluka izabrana kao jedan od gradova u ovom pilot projektu.

Unapređenje postojeće Viber zajednice grada Banjaluke finansijski je podržala kompanija „Prointer ITSS“.

Direktor ove kompanije Bojan Vujić izrazio je zadovoljstvo što je ta kompanija imala priliku da da svoj doprinos na uvođenju jednog ovakvog digitalnog modernog servisa.

-Ovaj servis omogućava jednostavniju i bržu komunikaciju Gradske uprave sa građanima i razvili su ga naši stručnjaci sa globalnim IT partnerima – zaključio je Vujić.

 

Foto: Grad Banjaluka
Foto: Grad Banjaluka

„Čet bot“ nalazi se unutar Viber zajednice Grada Banjaluka i pruža mogućnost kako postojećim, tako i novim korisnicima da na jednostavan i brz način dobiju sve potrebne informacije o uslugama koje pruža administracija.

Primjenom „čet bota“ na Viberu omogućena je direktna komunikacija između korisnika i pružaoca usluge, bez ljudskog posredovanja. “Razgovor” se odvija jedan na jedan i u potpunosti je zaštićen i bezbjedan, apsolutno poštujući privatnost podataka sagovornika. Drugi naši članovi, koji takođe budu koristili ovu uslugu, nemaju uvid u komunikaciju nekog drugog.

Poslije pokretanja Viber zajednice i lansiranja paketa popularnih stikera, saradnja se Viberom je nastavljena i na puštanju „čet bota“ Grada Banjaluke unutar Vibera kao najčešće korištene besplatne aplikacija na našem prostoru.

– Zadovoljstvo nam je što je Grad Banjaluka, kao prvi grad u BiH, uveo novi servis namijenjen građanima putem čet bot aplikacije na Viberu. „Čet bot“ predstavlja napredni digitalni instrument na našoj platformi koji će ubrzati i obogatiti komunikaciju među građanima i posjetiocima ovog lijepog i značajnog grada. Sigurni smo da će pozitivna iskustva korisnika „čet bot“ aplikacije Grada Banjaluka na Viberu postaviti nove standarde i u značajnoj mjeri doprinijeti daljem razvoju komunikacije među gradovima, razvoju administrativnih usluga i kvaliteta komunikacije svih građana koji koriste ovu aplikaciju kompanije Rakuten Viber – rekla je direktor Sektora za marketing i odnose sa javnošću u ovoj kompaniji Zarena Kančeva.