Hronika

NOVINARKA NA BOLOVANJU OD APRILA "Semberske novine" se ogradile od napada Zorice Kusmuk na portparola policije

Uprava Semberskih novina u Bijeljini ogradila se danas od svih istupa njihovog novinara Zorice Kusmuk nakon njenog fizičkog napada na portparola Policijske uprave Bijeljina.

NOVINARKA NA BOLOVANJU OD APRILA "Semberske novine" se ogradile od napada Zorice Kusmuk na portparola policije
FOTO: MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA REPUBLIKE SRPSKE/YOUTUBE SCREENSHOT

U vezi sa događajem od juče, koji se desio ispred zgrade Policijske uprave Bijeljina, u kojem je Zorica Kusmuk, stalno zaposlena u “Semberskim novinama”, fizički napala portparola Policijske uprave Bijeljina, Uprava “Semberskih novina” ograđuje se od svih njenih istupa, jer je Kusmukova isključivo nastupala kao novinar ličnog portala (zoricakusmuk.info)”, saopšteno je iz semberskog lista.

U saopštenju je navedeno da Kusmukova ni u kom svojstvu nije predstavljala “Semberske novine” ni tokom niti nakon konferencije za štampu u Policijskoj upravi Bijeljina.

Pročitajte još

– Konferenciju za štampu, za koju smo poziv uredno zaprimili, pratio je akreditovani novinar “Semberskih novina” – ističu u Upravi lista.

U saopštenju je navedeno da je Kusmukova, zbog bolesti i komplikacija usljed bolesti, sa kraćim prekidima na bolovanju od aprila 2016. godine, a od 15. juna prošle godine je na bolovanju neprekidno.

– Naglašavamo, tokom trajanja bolovanja od 2020. godine Zorica Kusmuk djeluje samo u ličnom svojstvu, kao novinar portala zoricakusmuk.info -ističu iz “Semberskih novina”.

Iz Uprave “Semberskih”, Kusmukova je odgovarajućoj službi lista uredno dostavljala doznake sa više dijagnoza Doma zdravlja, kao i nalaz, ocjenu i mišljenje Prvostepene komisije za ocjenu privremene nesposobnosti za rad Zavoda za medicinu rada i sporta Republike Srpske.