Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Novosađani na ulicama zbog CIJENA GORIVA: Ulice blokirane više od TRI SATA

Društvo
Autor:

Foto: Nenad Mihajlović/RAS Srbija

U Novom Sadu jutros je u blokadi, zbog visoke cijene goriva, bila raskrsnica Futoške ulice i Bulevara Oslobođenja i protest je trajao tri sata i 40 minuta. Nakon što je policajcima stigla podrška i najavljen je dolazak pauka, okupljeni demonstranti su se razišli.

Jedna od najprometnijih gradskih raskrsnica blokirana je nešto poslije sedam časova, a Novosađani su, kao i u petak na raskrsnici ponovo zaigrali fudbal, piše Blic.

Zbog blokade nije saobraćao veliki broj gradskih autobusa i to na nekim od glavnih linija. Autobusi su stajali zarobljeni na Bulevaru Oslobođenja.

Na lice mjesta stigao je i veći broj policajaca koji su pregovarali sa protestantima da puste da se dio automobila izvuče, pošto su bili zarobljeni duže od tri sata. I vozači jesu propustili autobuse koji su bili parkirani u Futoškoj ulici.

Neki vozači naveli su da će biti na raskrsnici “dok bude trebalo”, dok su drugi govorili da planiraju da drže blokadu do 19 sati.

Demonstranti su popustili kada je stiglo više saobraćajaca i kada je najavljeno da dolazi više “pauka” kako bi uklonili vozila na barikadi.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO