Digitalna Srpska

NOVOST NA POPULARNOJ DRUŠTVENOJ MREŽI Evo šta nam Fejsbuk sprema od septembra

Popularna društvena mreža je na svojoj zvaničnoj stranici za korisnike objavila da će svi njeni korisnici, odnosno njihovi profili, uskoro dobiti novi izgled.

NOVOST NA POPULARNOJ DRUŠTVENOJ MREŽI Evo šta nam Fejsbuk sprema od septembra
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

“Klasični” prikaz Fejsbuk stranica, na koji smo se posljednjih godina prilično navikli, prepoznatljiv po plavoj horizontalnoj traci sa opcijama za navigaciju, u septembru će zuvijek otići u istoriju društvenih mreža.

Fejsbuk je na svojoj zvaničnoj stranici za korisničku objavio da će svi korisnici te društvene mreže, odnosno njihovi profili, uskoro dobiti novi izgled.

Trenutno je još postoji mogućnost korišćenja starog interfejsa, kao i prelaska sa starog na novi i obrnuto, ali je sada i zvanično saopšteno da klasični Fejsbuk od septembra više neće biti dostupan, prenosi Verge.

FOTO: SASHA SATINBACH/EPA
FOTO: SASHA SATINBACH/EPA

Novi dizajn popularne društvene mreža, najavljen je još prošle godine na Fejsbukovoj konferenciji za developere, a prvo se pojavio na mobilnim aplikacijama za Android i iOS platforme.

Novi dizajn je na desktop verziju Fejsbuka u martu stigao kao opcija, ali su mnogi korisnici nastavili da koriste stari. Od septembra se ta mogućnost ukida, pa će svi morati da se naviku na novi izgled svojih profila, stranica i grupa.

Novi izgled interfejs prestavlja možda i najveću promjenu u odnosu na ono kako je izgledao tokom većeg dujela svog postojanja. Jednostavniji je i ima mnogo više bijelih površina, osim ukoliko ga ne “prebacite” na tamni mod.

Novi izged Fejsbuka je funkcionalniji i stavlja veći akcenat na opcije i podešavanja za grupe, prenosi Telegraf.