Politika

"NSRS će morati da zauzme svoj stav" Borenović poručio da su Dodik i SNSD danas brutalno poništili zaključke parlamenta Srpske

Neće jezik nego pravo. Hvala kolegi Кojoviću na iskrenosti, jer je, za razliku od poslanika iz vladajuće koalicije iz Republike Srpske, razjasnio da je dio svih današnjih dogovora, uključujući i imenovanje ministra finansija, odluka da se ide na popunjavanje Ustavnog suda sudijama iz Republike Srpske.

branislav borenović lider pdp-a
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Rekao je ovo predsjednik PDP i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne BiH Branislav Borenović, replicirajući poslaniku Naše stranke, Predragu Кojoviću koji je ranije rekao da je proces za popunjavanje Ustavnog suda sudijama iz Republike Srpske pokrenut.

Pročitajte još

– To je za nas velika novost i pokazuje zašto danas nismo dobili odgovor zašto nema zakona o Ustavnom sudu BiH, kojim su strane sudije trebale da budu zamijenjene domaćim. Očigledno je da je dio dogovora da sve ostaje kako je bilo kada je u pitanju Ustavni sud, ako je tačno ovo što je rekao kolega Кojović – istakao je Borenović. On je dodao kako vjeruje da će to biti objašnjeno, ne danas u parlamentu, nego u narednom periodu i da će Narodna skupština Republike Srpske morati da zauzme svoj stav, jer je izglasala potpuno drugačiji zakon i zaključke koje su Dodik i SNSD danas brutalno prekršili i poništili.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu