Hronika

"NUDIO MI JE 5.000 EVRA DA PRIZNAM" Detalji drame iz sudnice nakon što je POZNATI GLUMAC DOBIO NANOGICU

Glumac Branko Bane Vidaković (61), koji je 17. jula bio uhapšen nakon što je kod njega nađen heroin, priznao je krivicu i sklopio sporazum s Višim tužilaštvom u Beogradu.

"NUDIO MI JE 5.000 EVRA DA PRIZNAM" Detalji drame iz sudnice nakon što je POZNATI GLUMAC DOBIO NANOGICU
FOTO: MILOŠ CVETKOVIĆ/RAS SRBIJA

On će na osnovu ovog sporazuma morati da odsluži šest mjeseci kućnog zatvora s nanogicom i ode na liječenje od droge.

On se danas pojavio pred Višim sudom u Beogradu, ali je sudija Nataša Albijanić saopštila da je postigao nagodbu, te da će se suđenje održati samo njegovom prijatelju, muzičaru Iliji Markoviću, u čijem automobilu ih je policija u julu i zatekla.

– Sudu je dostavljen sporazum o priznanju krivičnog djela između Višeg tužilaštva i Vidakovića, pa se postupak protiv njega razdvaja. Ročište na kom će sud odlučivati o sporazumu zakazuje se za 17. decembar – rekla je sudija, prenosi Blic.

Čim je Vidaković zatvorio vrata sudnice za sobom, za riječ se javio optuženi muzičar, koji je u pritvoru jer se tereti za trgovinu narkoticima.

– Tražim izuzeće mog advokata jer sam imao veliki problem sa Brankom Vidakovićem. On me preko advokata tjerao da priznam krivično djelo i nudio mi za to 5.000 evra. Od tih 5.000 evra, moj advokat Savo Stevanović bi uzeo 1.000 evra – iznio je Marković u sudnici teške optužbe na račun svog advokata po službenoj dužnosti, ali i prijatelja, prenosi Kurir.

Na pitanje sudije ko mu je rekao da mu glumac nudi novac ukoliko prizna da je droga njegova, optuženi je odgovorio da mu je to prenio sam advokat Stevanović kada mu je bio u posjeti u pritvoru 13. novembra, prije nego što je Vidaković sklopio nagodbu.

– Izuzeće advokata tražim i jer se više brinuo o mojoj supruzi nego o meni i slučaju. Moj predmet ga nije zanimao, donosio je neke poruke, pravdao se za dopisivanje sa suprugom – nastavio je Marković i dodao: “Ja jesam kriv i kajem se.”

Poslije ovog izlaganja riječ je dobio i advokat.

– Nemam nikakav odnos sa njegovom suprugom – počeo je Stevanović, ali ga je sudija prekinula i rekla mu da je odnos sa ženom optuženog ne zanima, već novac koji optuženi pominje.

– To je njegova izmišljena konstrukcija. Da li neko nekome nešto duguje, ne znam – rekao je.

– Postoje dokazi, snimci, u petak, 13. novembra, dolazio je kod mene – odgovorio mu je Marković sa optuženičke klupe.

– On kaže da sam ga prinuđivao, a on je priznao sve inspektorima čim su ga uhapsili – rekao je advokat, poslije čega je sudija odlučila da Markoviću sud dodijeli novog advokata po službenoj dužnosti, “jer ne postoji odnos povjerenja”, pa je suđenje odloženo.

“Svaki dan koristim drogu”

Glumac je, podsjetimo, poslije hapšenja priznao da drugog optuženog Iliju Markovića poznaje dugo jer je muzičar.

– Dolazio je kod mene u iznajmljenu kuću i donio je vagice, koje je policija pronašla, da bi mjerio drogu koju mi je davao. Ja drogu koristim svakodnevno, ali je nisam prodavao – rekao je Vidaković navodno na saslušanju u tužilaštvu, prenosi Kurir.