Sudbine

“OBILJEŽILA JE DRUGU POLOVINU 20. VIJEKA” Senad Bašić potresen viješću o smrti Mire Furlan

Iznenađen viješću o smrti njegove kolegice Mire Furlan,  glumac iz BiH Senad Bašić kazao je da će je pamtiti kao predivnu ženu i uspješnu glumicu koja je uvijek vodila računa o sebi.

“OBILJEŽILA JE DRUGU POLOVINU 20. VIJEKA”  Senad Bašić potresen viješću o smrti Mire Furlan
FOTO: DEJAN BOŽIĆ/RAS SRBIJA

Bašić je ostao zatečen kada je zamoljen  da se prisjeti saradnje s Mirom Furlan. U tom trenutku je prvi put čuo da je preminula.

Pročitajte još

– To je strašno i nevjerovatno. Pa to je prva glumica bivše Jugoslavije. Jako mi je žao. Imao sam priliku raditi zajedno s njom na Brijunima neke 2005. godine kada se ona našla u ulozi Medeje. Bila je predivna glumica koja je uvijek vodila računa o sebi, o svom zdravlju, kondiciji, izgledu. Ona je bukvalno jedna od glumica koja je svojim ulogama obilježila drugu polovinu 20. vijeka na ovim prostorima – prokomentarisao je Bašić.

Podsjetimo, Mira Furlan je preminula u 66. godini nakon teške borbe s groznicom Zapadnog Nila. Iako joj je u bolnici u SAD-u pružena najbolja moguća ljekarska njega, bolest je, nažalost, bila jača, piše Klix.

Vijest o njenoj smrti potresla je cijelu regiju. Furlan će ostati zapamćena po ulogama u brojnim jugoslavenskim serijama i filmovima.