Kultura

Objavljen prvi tizer za seriju "KUĆA ZMAJA": Spinof popularne serije "Igra prijestola" (VIDEO)

Nisu nas snovi učinili kraljevima, nego zmajevi, kaže princ Dejmon Targarijen u tizeru za novu seriju " Kuća zmaja” kojim je HBO Max najavio dugoočekivani spinof popularne serije "Igra prijestola".

Objavljen  prvi tizer za seriju "KUĆA ZMAJA": Spinof popularne serije "Igra prijestola" (VIDEO)
FOTO: HBO MAX/YOUTUBE/SCREENSHOT

Ova serija smještena je 200 godina prije dešavanja iz “Igre prijestola” i govori o kući Targarijena i građanskom ratu koji je postao poznat u izmišljenom univerzumu Džordža Martina kao “Ples zmajeva”.

HBO je potvrdio da će se serija emitovati sljedeće godine i da prva, i za sada jedina, sezona ima deset epizoda, piše Gardijan.

Trejler prikazuje različite likove koje ćemo moći da gledamo od sljedeće godine i praćen je glasom princa Dejmona, kog glumi Met Smit. Serija je zasnovana na knjizi “Vatra i krv” Džoržda R. R. Martina.

Pisac je ranije otkrio da će se u seriji pojavljivati čak 17 zmajeva. Upitan da li je uzbuđen, kada je riječ o novoj seriji koja se snima prema njegovom djelu, Martin kaže da jedva čeka da vidi ta mitološka bića.

– Oduvijek sam mislio da je ovo kul priča, koja se i meni sviđa, pa se radujem što će oživjeti na ekranu. Naravno, radujem se da vidim zmajeve! Očigledno ih mnogo volim. Imali smo tri u “Igri prijestola”, ali će ih sada biti 17. Nadam se da će svaki od njih biti predstavljen drugačije i da ćete odmah moći da ih prepoznate kada ih vidite, jer u knjigama zmajevi imaju ličnost, pa će biti zanimljivo da to vidimo – rekao je Martin za Skrin Rent, piše Blic.

Prihvati notifikacije