Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“OBRATITI SE CRVENOM KRSTU RS” Gašićeva o načinu doniranja roba tokom epidemije

Društvo
Autor:

Foto: Vlada RS

Ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je da će Crveni krst Srpske biti mjesto kome će se obraćati svi koji namjeravaju uputiti donaciju u robi Republici za vrijeme epidemije virusa korona.

Ona je rekla da je Republički štab za vanredne situacije danas donio zaključak o postupanju doniranom robom Srpskoj za vrijeme epidemije virusa.

– Štab je propisao način i proceduru na koji će se tretirati donacije koje budu pristizale, kao i to da se prati sva donirana roba i njena distribucija do krajnjih korisnika. Cilj je da se napravi najbolji mogući prijedlog na koji način postupati sa donacijama i šta su prioriteti kada je riječ o njihovoj podjeli – rekla je Gašićeva poslije sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Kako je rekla Gašićeva, iz donacija se izuzimaju medicinska sredstva i lijekovi jer su donacije ove robe već definisane od Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Ministarstvo trgovine prati potrebe na terenu i teritoriji Republike Srpske putem Odjeljenja za interventne nabavke.

– I na osnovu toga biće procjenjivane potrebe u saradnji sa Crvenim krstom koji prati potrebe svojih korisnika – rekla je Gašićeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO