Hronika

Obrt u slučaju MISTERIOZNE SMRTI: Tijelo žene (47) pronađeno u lokvi krvi, evo šta je POKAZALA OBDUKCIJA

Sandra D. (47) koja je u noći između nedjelje i ponedeljka nađena mrtva u stanu njenog prijatelja Nenada I. (55) u beogradskom naselju Žarkovo - nije ubijena.

Obrt u slučaju MISTERIOZNE SMRTI: Tijelo žene (47) pronađeno u lokvi krvi, evo šta je POKAZALA OBDUKCIJA
FOTO: VLADIMIR ŽIVOJINOVIĆ/RAS SRBIJA

Ovaj obrt prvobitnih sumnji desio se kad je stigao nalaz obdukcije, koji je rekao da njena smrt nije posljedica nasilnih radnji neke osobe. Kako saznaje Blic ona je preminula zbog pucanja dijela bedrene arterije, a to se desilo kao komplikacija nastala dugotrajnim unošenjem droge u organizam.

Pročitajte još

Ovaj nalaz obdukcije amnestirao je Nenada I. kojeg je policija u ponedjeljak ujutru privela zbog sumnji da je u svom stanu ubio prijateljicu. Sada se ispostavilo da on nije kriv za njenu smrt. Krivična prijava protiv njega nije ni podnijeta i on nije dovođen u Više tužilaštvo na saslušanje.

Pošto je zatečen na licu mjesta, a oko djevojke je bilo krvi, Nenad I. priveden je u policiju gdje je dao izjavu i određeno mu je zadržavanje do 48 sati. Međutim, kad je stigao ovaj prvi rezultat obdukcije pušten je.

On je policiji tvrdio da je nije ubio, da je po noći izašao iz stana da kupi cigarete i kad se vratio zatekao je mrtvu. Navodno je bio sav konfuzan, a pretpostavljalo se da su te večeri zajedno pili i uzimali narkotike.