Hronika

Očajna porodica moli za pomoć: U Sarajevu prije 11 dana nestala djevojčica (10) (FOTO)

U Sarajevu je prije 11 dana nestala 10-godišnja djevojčica Merima Mučista, a porodica ni danas nema nikakvih informacija o njoj. Nestanak je prijavljen policiji koja do sada nije uspjela pronaći djevojčicu niti ima novih informacija.

Očajna porodica moli za pomoć: U Sarajevu prije 11 dana nestala djevojčica (10) (FOTO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Hajrulah Mučišta, Merimin djed koji je i prijavio nestanak, kroz suze je rekao da do danas nemaju nikakvih informacija o tome gdje se djevojčica nalazi, piše Klix.

– Taj dan je otišla u prodavnicu i nije se više pojavila. Prošlo je 11 dana i ne znam više šta da radimo – kazao je Mučišta.

Porodica je radila sve što je mogla, obavijestila policiju, lijepila plakate po gradu…

– Da je bila starija, pa da kažu da je namjerno otišila, da se udala. Ali ona je bila dijete, nikad se nije udaljavala od kuće osim kada je išla do prodavnice ili škole. Molim medije, javnost, policiju, da se više angažuju i da nam pomognu – priča sagovorik.

Iz Operativnog centra MUP KS rečeno je da djevojčica nije pronađena.

Ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica odgovorio je na direktan upit na Tviteru o tome šta se poduzima na pronalasku djevojčice.

– U toku je potraga, a istražitelji mjesno nadležne PU kojoj je prijavljen nestanak poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na rasvjetljavanju svih okolnosti vezanih za prijavu nestanka i pronalazak ovog djeteta – napisao je Katica.

Porodica moli sve građane koji vide djevojčicu da obavijeste policiju ili da pozovu porodicu na brojeve 061/853-274 i 061/836-682.

Prihvati notifikacije