Politika

OČEKUJE ODGOVOR Dodik: Vratićemo ikonu, ako Ukrajina DOKAŽE da ju je tražila prije mog susreta s Lavrovom

Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH, smatra da je situacija u pravosuđu BiH katastrofalna i da bi pojedinci bili zadovoljni kada bi nekoliko funkcionera iz Srpske bilo osuđeno na višegodišnje zatvorske kazne.

OČEKUJE ODGOVOR Dodik: Vratićemo ikonu, ako Ukrajina DOKAŽE da ju je tražila prije mog susreta s Lavrovom
FOTO: PREDSJEDNIŠTVO BIH

Primjer za to je ikona, u vezi s kojom se neprekidno vodi cijela haranga, iako je ne potražuje Ukrajina. Postoji izjava iz Agencije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koja je nadležna za saradnju s Interpolom, da Interpol nema podataka o potraživanju ikone. Međutim, nekima uopšte ovo nije važno, i ostali su nijemi na priču kada je Fahrudin Radončić rekao da je ambasador BiH u Pakistanu izdao više od 3.000 lažnih viza kako bi ljudi mogli ući u BiH, a među njima je bilo i bezbjednosno opasnih – podsjetio je Dodik, konstatujući da je taj podatak svima bio nevažan.

Pročitajte još

On je rekao da iz Ukrajine nikada nije dobio odgovor da li traže ikonu, niti su dostavljeni bilo kakvi podaci vezi s njom.

– Ukoliko Ukrajina dokaže da je tražila ikonu prije datuma kada sam imao sastanak s ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom, prihvatiću da je predamo. Međutim, ovdje je samo važno da budem napadnut, isto kao i Dragan Čović (lider HDZ) i njegovi saradnici. Sve to dovoljno govori o pravosuđu u BiH – konstatovao je Dodik u intervjuu za Srnu.