Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

OČEKUJE SE DOLAZAK ODBORNIKA Banski dvor spreman za vanrednu sjednicu Skupštine grada

Banjaluka
Autor:

Foto: Aleksandar Čavić/Grad Banjaluka

Vanredna sjednica Skupštine grada biće održana danas u 12 časova, a kako bi se obezbjedili uslovi za njeno odvijanje odabran je Kulturni centar Banski dvor.

U koncertnoj dvorani ove ustanove u kojoj su inače prisutni gusti redovi stolica kako bi manifestacijam i događajima moglo prisustvovati što više građana sada je dugačija slika.

Stolice za odbornike su raspoređene sa maksimalnim razmakom kako bi se obezbijedila što veća distanca, a na bini su postavljeni stolovi za rukovodstvo Skupštine grada.

Foto: Aleksandar Čavić/Grad Banjaluka

Na dnevnom redu današnjeg zasjedanja će se naći set mjera za ublažavanja ekonomskih posljedica u Banjaluci izazvanih virusom korona.

Skupština grada bi trebalo da donese 13 mjera koje su usmjerene na olakšice i podsticaje privrednim subjektima i građanima, u ukupnom iznosu od osam miliona KM.

Predviđene su subvencije za komunalnu taksu ili za zauzimanje javnih površina preduzetnicima kojima je ograničen ili zabranjen rad. Pripremljen je set odluka koji se odnosi na poljoprivredu s ciljem da se poveća broj zasijanih površina, te podstakne lokalna poljoprivredna proizvodnja.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO