Zabava

"OČEKUJEM IZVINJENJE" Neda Ukraden pred Beoviziju OŠTRO ODBRUSILA, zgodni trio favorit

Neda Ukraden, Hurricane i Bane Mojićević kažu da to što su popularni ne znači da će trijumfovati, ali im bogata karijera ide u prilog pri izvođenju.

"OČEKUJEM IZVINJENJE" Neda Ukraden pred Beoviziju OŠTRO ODBRUSILA, zgodni trio favorit
FOTO: NEDA UKRADEN/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Krajem februara Srbija će proglasiti pobjednika Beovizije i tako odrediti ko će braniti zastave ove zemlje na najvećem muzičkom takmičenju u Evropi. Među 24 kandidata koji su izabrani za takmičarski dio, samo je nekoliko javnosti poznatih pjevača, što može biti podjednako dobro i loše za njih.

Sudeći po društvenim mrežama i komentarima na raznim portalima koji se bave muzičkim takmičenjima i festivalima najveći favorit su tri djevojke koje čine grupu “Hurricane”, čija članica Sanja Vučić je predstavljala Srbiju na Evroviziji 2016. godine. Uz nju su u grupi Ksenija Knežević i Ivana Nikolić.

Jedni smo od favorita, ali imamo zaista konkurenciju. Što se tiče naše popularnosti, prijatno smo iznenađene, a što se tiče prvog mjesta, borićemo se sigurno za njega – iskreno priča Sanja i dodaje da sa Evrovizije nosi najljepše uspomene:

– Najljepše moguće utiske. Evrovizija je jedno okruženje ispunjeno pozitivnom energijom i mnoštvom ljudi koji su tu zbog jedne stvari, a to je ljubav prema muzici. To je ono što nas spaja u jednu veselu družinu. Srbija zaslužuje ovoga puta prvo mjesto. Spremamo iznenađenja i što se tiče pjesme, muzike i scenografije.

Foto: hurricane_official/Instagram screenshot
Foto: hurricane_official/Instagram screenshot

Mnoge je iznenadilo učešće pjevačice Nede Ukraden, koja u 69. godini života želi da se okuša na ovom takmičenju. Ona smatra da to što je poznata ne daje joj neku veliku prednost u odnosu na ostale.

– Ne gledam na ovo učešće iz tog ugla da li je neko poznat ostvaren pjevač. Svakako da iskustvo mnogo znači u ovom, kao i u svakom drugom poslu. Ovo je prosto izvanredno medijski zanimljiv festival koji ima podršku nagledanije nacionalne televizije, tako da bolju promociju za novu pjesmu ne mogu da zamislim – kaže Neda i objašnjava:

Veliki borac protiv ejdžizma, želim svojim primjerom svim ženama pokazati da i poslije 40. godine nisu otpisane, i da i te kako mogu biti poželjne, sposobne, lijepe i atraktivne. Hvala i žiriju RTS koji, čini mi se, dijeli iste vrijednosti.

Nedu posljednjih nekoliko dana prozivaju da je prekršila pravila takmičenja i da joj prijeti diskvilifikacija jer je pustila pjesmu u etar šest mjeseci prije takmičenja.

– Očekujem izvinjenje dušebrižnika koji su se brže-bolje zaletjeli, što iz vlastite neobavještenosti i gluposti, što iz zlobe, da diskvalifikuju i mene i žiri. Ali to je, sigurna sam, “mission impossible” – rekla je Neda.

Bane Mojićević kaže da je speman za oštru konkurenciju.

– Ne mogu da kažem da je prednost što sam poznatiji od nekih drugih, niti osjećam da sam u nekoj prednosti. Prepoznatljivost ne smatram privilegijom. Prijavio sam se jer sam došao na tu ideju kada sam razgovarao sa prijateljima sa RTS – kaže Bane.

Pobjednik ovogodišnje Beovizije predstavljaće Srbiju u maju u Holandiji.

(Blic)