Zabava

"Praznike provodimo kod kuće" Baja Mali Knindža, Neda Ukraden i Mc Stojan ofarbali jaja (FOTO)

Vaskrs je najveći hrišćanski praznik koji će se proslaviti u nedjelju, a tradicionalni običaj je da se jaja farbaju na Veliki Petak.

"Praznike provodimo kod kuće" Baja Mali Knindža, Neda Ukraden i Mc Stojan ofarbali jaja (FOTO)
FOTO: KATCANCOOK/TIKTOK/SCREENSHOT

Domaće javne ličnosti ispoštovale su ovaj običaj.

Neda Ukraden podijelila je stori na svom Instagram profilu i pokazala pratiocima kako se u njenoj kući njeguje tradicija.

FOTO: NEDA UKRADEN/INSTAGRAM
FOTO: NEDA UKRADEN/INSTAGRAM

Njoj su u pomoć oko farbanja jaja pritekle unuke. Na video snimku koji je pjevačica okačila na mreže vidi se kako devojčice vade crvena jaja iz vrećice u kojima su se kuvala i pažljivo odvajaju grančice koje su ostale zalijepljene na ljusci.

Pročitajte još

Marko Stojković, poznatiji kao Mc Stojan, pokazao je svojim pratiocima da su se danas farbala jaja i u njegovoj kući na Kosmaju.

FOTO: MC_STOJAN/INSTAGRAM/SCREENSHOT
FOTO: MC_STOJAN/INSTAGRAM/SCREENSHOT

On je snimio svoju majku koja je vrijedno radila i tada otkrio da je farba koju ona koristi totalno prirodna. Zorica se odlučila za stari, provjereni recept. U jednu šerpicu ubacila je lukovinu, a u drugu korkumu. Marko se oduševio žutim jajima, pa poručio majci:

– Bravo Zoko, ljubi te sin – rekao je Mc Stojan na snimku koji se nalazi na njegovom Instagram profilu.

FOTO: BAJA MALI KNINDŽA/INSTAGRAM
FOTO: BAJA MALI KNINDŽA/INSTAGRAM

Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža ponosno je objavio fotografiju sa dva najmlađa člana njegove porodice i pokazao kako se tradicija i u njegovom domu poštuje. Baja je sa sinovima Gavrilom i Danilom otišao na jednu beogradsku pijacu kako bi kupio sve potrebne namirnice za predstojeće praznike.

Ana Rajković, supruga golmana Predraga Rajkovića i bivša devojka Veljka Ražnatovića, pohvalila se na društvenim mrežama da je bila vredna od ranog jutra.

Ona je na Instagramu poduhelila video snimke i fotografije na kojima je pokazala kako je u porodičnom domu u Francuskoj ukrasila stan za najveći hrišćanski praznik. Ana je koristila pretežno pastelne boje, a za tradicionalno farbanje jaja u lukovini u pomoć joj je pritekla prijateljica koja se potrudila da na tim jajima budu ispisana imena njihovih naslednika Tadije i Relje.

FOTO: ANA RAJKOVIĆ/INSTAGRAM/SCREENSHOT
FOTO: ANA RAJKOVIĆ/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Dušica Jakovljević za Pink je otkrila kako proslavlja praznike.

– Praznike uvijek najradije provodim kod kuće, sa djecom, tako je i ove godine. Trudimo se da ispoštujemo sve običaje i tradiciju – od uskršnjeg posta, do pripreme praznične trpeze, za šta sam ja zadužena, a posebno uživam u farbanju jaja… E, tu, priznajem, imam veliku pomoć Anđele i Ogija, koji uvek jedva dočekaju da ih zajedno farbamo, crtamo, bojimo, ukrašavamo… I svake godine saznamo za neku novu foru, pa brže-bolje isprobamo (smijeh) – priznaje Dušica i dodaje da njen sin posebno dekoriše jedno jaje koje sam izabere, a sa kojim se posle dva dana kasnije, na Uskrs, nadmeću u nezaobilaznom tucanju jajima – rekla je, pa dodala:

– Kada je tucanje jajima u pitanju, tu je Ogi maher, ne znam kako, ali uvijek mu polazi za rukom da nas u kući sve pobijedi! Ne znam kako mu to uspijeva, ali uvijek odabere najjače jaje koje posebno ukrasi on sam i pobedi nas sve u kući! Evo, danas je odabrao jedno, obeležio ga, a vidjećemo da li će i ove godine biti najjači ili će to biti Anđela, možda čak i ja… Čekamo Uskrs, piše Blic.

Prihvati notifikacije