Politika

"OČEKUJEMO IZVINJENJE ALBANIJE" Vulin rekao da za mržnju nema lijeka

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocijenio je danas kao laž i uvredu izjavu albanskog ministra Genta Cekaja primjetivši da se saradnici Edija Rame s neprimjerenim izjavama oglase svaki put uoci njegovog susreta s predsjednikom Srbije i time pokusavaju da mu otezaju cuvanje mira.

"OČEKUJEMO IZVINJENJE ALBANIJE" Vulin rekao da za mržnju nema lijeka
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Komentarisući uvrede koje je na racun Srbije i njenog rukovodstva iznio albanski ministar za evropske i spoljne poslove Gent Cekaj, Vulin je u saopstenju koje je dostavio medijima porucio da Ramini saradnici ”iza leđa” govore ono što ne smiju da mu kažu u lice.

To što čak ni ovakva EU ne dopušta Albaniji da joj se približi, što Šiptarima u svim državama i teritorijama gdje žive EU odbija da ukine vize i ni slučajno neće da otpočne pregovore za pristupanje, sve to nije opravdanje da neuspješni ministar Vlade Albanije za evropske i spoljne poslove liječi svoje komplekse tako što napada Srbiju – rekao je Vulin, porucivsi albanskom ministru da je istina lijek za njegove lazi, a da je za Vladu Albanije izvinjenje obaveza.

Sto se mrznje prema Srbima tice, kaze, Vulin, za to nema lijeka izuzev nade da će ”lijek za lažova jednom biti pronađen”.

– Cakaj se nada da će mržnja prema Srbima njegov narod uvesti u EU. Možda i hoće ali u red civilizovanih naroda neće – uvjeren je Vulin.

Albanski ministar rekao je, između ostalog, da je Srbija tokom sukoba na Kosovu i Metohiji ”odgovorna za ubistvo više od 12.000 Albanaca, masovnu deportaciju više od milion ljudi i milione dolara štete” i da to ”nisu bili pojedinacni slučajevi, već direktno sponzorisani od srpske države”.