Društvo

"Očekujemo manje interesovanje putnika" Evo koliko ove godine koštaju autobuske karte do mora

Sa perona autobuskih stanica u Republici Srpskoj ovih dana kreću sezonske autobuske linije ka Jadranskom moru, a svi koji žele da godišnji odmor provedu na primorju samo za prevoz ovog ljeta moraju da izdvoje za deset odsto više novca nego što je to bilo lani

"Očekujemo manje interesovanje putnika" Evo koliko ove godine koštaju autobuske karte do mora
FOTO: FOTO SINIŠA PAŠALIĆ / RINGIER

Prvi autobus na hrvatskoj obali juče je krenuo iz Banjaluke, a stanovnicima Srpske sedmično će na raspolaganju biti i po nekoliko polazaka za Makarsku, Split i Zadar, ali i za Crnu Goru, dok su karte za današnje putovanje u Budvu već rasprodate.

Na Autobuskoj stanici u Banjaluci ističu da će do kraja ljetne sezone autobusi svakodnevno saobraćati ka moru.

– Interesovanje putnika prošle godine na početku ljetne sezone za putovanje ka primorju je bilo veće nego ove godine – kazali su na banjalučkoj Autobuskoj stanici, ističući da su polasci u večernjim i jutarnjim časovima. Kada je riječ o cijenama, prema riječima dispečera, za povratnu kartu na relaciji Banjaluka – Budva potrebno je izdvojiti 101,50 maraka, a Banjaluka – Makarska 74,50 KM, dok je za Zadar u jednom smjeru 62,50 KM.

Mogućnost odlaska na more autobusom imaju i stanovnici Semberije, a prvi polazak ka crnogorskoj obali planiran je u ponedjeljak. Kako su objasnili na Autobuskoj stanici u Bijeljini, sa njihovih perona tokom ljeta moguće je otići u Sutomore, Ulcinj, Herceg Novi i Budvu.

– Povratna karta na relaciji Bijeljina – Budva je 120 KM, dok penzionere i studente očekuje popust. Karta je ove godine skuplja za deset odsto u odnosu na prošlu godinu – kazao je dispečer na bijeljinskoj Autobuskoj stanici.

Prema njegovim riječima, ove godine očekuju manje interesovanje kad su u pitanju putovanja autobusom ka crnogorskoj obali, jer za 800 KM ove godine, u sklopu svoje agencije, imaju u ponudi šestodnevni odmor u Grčkoj, u šta su uračunati i prevoz i smještaj.

Odlazak na more autobusom tokom ljeta omogućen je i stanovnicima iz istočnog dijela Srpske, odakle svakodnevno sa lokalne autobuske stanice u 20 časova ima polazak za Crnu Goru, odnosno Tivat, Budvu i Igalo.

– Planirano je uvođenje još nekoliko sezonskih linija ka primorju, samo što nam još vrijeme ne ide naruku – kazali su na Autobuskoj stanici Istočno Sarajevo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije