Hronika

Ocu dječaka ubice produžen pritvor: Evo kolika zatvorska kazna mu prijeti

Viši sud u Beogradu donio je danas rješenje kojim je prema okrivljenom ocu dječaka ubice produžen pritvor, a koji mu po tom rješenju može trajati najduže 30 dana, navodi se u saopštenju te institucije.

Miljana Kecmanović, Vladimir Kecmanović, Kosta K. dječak ubica
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ, BIO.BG.AC.RS, PRIVATNA ARHIVA, MITAR MITROVIĆ / RINGIER/COMBO

Dječak ubica je, da podsjetimo, 3. maja ove godine u OŠ “Vladislav Ribnikar” ubio devetoro djece i čuvara škole, a njegov otac Vladimir Kecmanović je optužen za krivično djelo Teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Pritvor je prema okrivljenom produžen usljed postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka – navodi se u saopštenju Višeg suda u Beogradu.

Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rješenja, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije