Svijet

Od di-džejeva do lopova: Braća blizanci (42) opljačkali apoteku, vlasnika vezali i udarali

Koprivnicu je u petak predveče šokiralo razbojništvo u centru grada, kada su dvije osobe na nevjerovatno brutalan i okrutan način opljačkale apoteku.

Auto policije Hrvatske
FOTO: ĐORĐE KOKOŠAR/RINGIER

Još veći šok je uslijedio kad se saznalo da su apoteku opljačkali Koprivničanci, i to 42-godišnja braća blizanci Tomislav i Spomenko Kelek, koji su i poznati di-džejevi.

Da situacija bude strašnija, oni žive nekoliko stotina metara od apoteke u koju su upali naoružani bejzbol palicom i vatrenim oružjem.

– Sumnja se da su osumnjičeni u petak u večernjim satima, u Koprivnici u apoteci upotrebom palice i uz prijetnju vatrenim oružjem, vezali 48-godišnjeg radnika te otuđili novac, bankovnu karticu, mobilni telefon i automobil kojim su se udaljili s lica mjesta, oštetivši vlasnika za oko 30.000 evra. U događaju je oštećeni 48-godišnjak zadobio lakše povrede – saopštili su iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Sve je počelo oko 18 sati kada je jedna mlada mušterija krenula u apoteku, ali je unutra vidjela dva naoružana čovjeka. Mladić se pomjerio u stranu, pozvao policiju, ali prije dolaska policije razbojnici su otišli ukradenom “dačijom sandero” 48-godišnjeg vlasnika apoteke.

Pročitajte još

Ukradenim bankovnim karticama u tri su navrata pokušali na bankomatu da dođu do novca, ali bezuspješno, a samo nekoliko sati kasnije, na kilometar udaljenom Trgu bana Jelačića pronađeno je ukradeno vozilo. Razbojnici su se odatle udaljili pješice, ali već isto veče policija ih je pronašla i uhapsila.

Policija je u saopštenju o hapšenju navela i da su kod jednog od njih pronađene manje količine amfetamina, poznatog na ulici kao “spid”.

Jesu li osumnjičeni u trenucima pljačke bili pod uticajem droge, pokazaće istraga, ali ono što šokira je okrutnost kojom su napali vlasnika apoteke.

Nesrećnog čovjeka su fizički napali, prijetili mu, udarali ga, vezali u apoteci. On je zadobio lakše povrede, ali proživljavanje ovakvog traumatičnog događaja zasigurno će ostaviti tragove i na njegovoj psihi, navodi Fer portal, koji dodaje da je nejasno šta je braću Kelek navelo na ovako sulud pohod, te kako su uopšte i mogli da pomisle da će im tako nešto proći.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije