Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Od epicentra virusa do NAJBEZBJEDNIJEG MJESTA SVIJETA: U Vuhan hrle svi koji žele život bez KORONE

Svijet
Autor:

Foto: Franck Robichon/EPA

Kineski grad Vuhan, iz kojeg je krenula pandemija virusa korona, danas je najbezbjedniji grad na svijetu u tom pogledu – u njega hrle svi koji žele da nastave život bez zaraze – i privatna lica i velike kompanije, piše Vol strit žurnal.

Kina se od epicentra virusa pretvara u jedno od najbezbjednijih mjesta na svijetu u koje ljudi bježe da bi našli utočište.

List navodi da, bez obzira što je život u Kini još daleko od normalnog, lokalno stanovništvo osjeća da je situacija pod kontrolom. Kako se navodi, u Kini ponovo počinju da rade zatvorena preduzeća, a na ulice izlazi sve više ljudi.

Kompanija “Epl” je ponovo otvorila svoje prodavnice u Kini, a kineska fudbalska reprezentacija odlučila je da napusti svoju bazu u Španiji zbog širenja virusa korona i vrati se kući u Vuhan.

Kineski milijarder Džek Ma nedavno je obećao da će u SAD poslati milion zaštitnih maski i 500.000 kompleta za testiranje na virus. Kineska Nacionalna komisija za zaštitu zdravlja saopštava da će njen novi prioritet biti sprečavanje bolesti, odnosno virusa donesenih u Kinu iz inostranstva.

Vuhan, kao i cijela provincija Hubej, ostaju u karantinu, iako se na osnovu nedavne posjete kineskog predsjednika Si Đinpinga moglo zaključiti da kineske vlasti ne sumnjaju u skori završetak krize.

Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, novi centar pandemije postala je Evropa, prenosi Sputnjik.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO