Hronika

„OD KUĆE JE OSTALO SAMO ZGARIŠTE“ Dramatična ispovijest čovjeka kojem je buktinja PROGUTALA DOM

U kući smo bili moja majka, supruga, šestogodišnja sestra i moje dijete koje ima svega šest mjeseci.

„OD KUĆE JE OSTALO SAMO ZGARIŠTE“ Dramatična ispovijest čovjeka kojem je buktinja PROGUTALA DOM
FOTO: ALEKSANDAR SLAVKOVIĆ/RAS SRBIJA

Dim je počeo da kula, ali dok smo shvatili šta se dešava, već je buknuo plamen. Sve se odigralo u djeliću sekunde ovako za Blic priča mladić u čijoj je kući danas izbio požar u Ulici Vuka Vrčevića u Beogradu.

Prema prvim informacijama, vatra je najvjerovatnije buknula zbog neispravnih instalacija, ali, pukom srećom, niko nije povrijeđen.

– Svi smo panično pojurili iz kuće. U momentu sam se sjetio moje šestogodišnje sestre i bebe koje su bile u drugoj prostoriji. Sestra se ukopala od straha. Potrčao sam da ih izvučem iz požara, izneo ih i tada mi je plamen zahvatio kosu. Srećom, uspjeli smo svi da pobjegnemo na bezbjedno – priča uznemireni mladić koji je želio da ostane anoniman.

U momentu je, dodaje, ostao bez svega što je u životu sticao. Od kuće je ostalo samo zgarište. Ne znaju ni gdje će večeras da spavaju, ali ni kako će sve iznova da izgrade.

FOTO: ALEKSANDAR SLAVKOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: ALEKSANDAR SLAVKOVIĆ/RAS SRBIJA

– Ja sam muzičar, a zbog korone nemam više ni posla. Moja majka prodaje ruže u Skadarliji, tako da ni njoj posao ne ide. Nemamo dovoljno novca i ne znamo kako ćemo ovo sve da obnovimo i gdje ćemo sada. Otac mi je invalid – jada se nesrećni muškarac.

Vatrena stihija je, kako pričaju, ubrzo zahvatila i dvije komšijske kuće u ovom beogradskom naselju. Nesreća bi mogla da bude veća, dodaje, ali nije zahvaljujući pribranosti njegove majke.

Pročitajte još

– I u jednoj od komšijskih kuća živi porodica sa dvoje maloljetne djece. Nisu znali šta se dešava, kada je moja majka došla i počela da viče da je izbio požar koji može da zahvati i njihovu kuću. Svi su istrčali napolje i tako se spasili – dodaje on.

Ubrzo su stigli vatrogasci koji su uspjeli da obuzdaju plamen.

Kako javlja reporterka sa lica mjesta, policija i vatrogasci su još na terenu i dogašivanje vatre je u toku.

FOTO: ALEKSANDAR SLAVKOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: ALEKSANDAR SLAVKOVIĆ/RAS SRBIJA

Okupile su se uznemirene komšije koje i dalje ne mogu da povjeruju šta se dogodilo. Budući da je u pitanju naselje u kojem su kuće prilično blizu jedna druge, oni govore da je prava sreća što vatrena stihija nije zahvatila još susjednih objekata.

Slična nesreća i prije dvije godine

Slična nesreća dogodila se prije dvije godine. Naime, veliki požar koji je progutao nekoliko kuća izbio je u ovom naselju i srednim oktobra 2018. godine. Na intervenciji gašenja požara angažovano je bilo 13 vatrogasaca spasilaca sa tri vozila, a tada pukom srećom nije bilo povrijeđenih.