Društvo

Od posljedica korone preminule tri osobe: U Bosni i Hercegovini potvrđena 33 nova slučaja zaraze

U Bosni i Hercegovini su u posljednja 24 sata zabilježena 33 nova slučaja zaraze korona virusom od 1.860 obrađenih testova. Preminule su tri osobe kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa.

Od posljedica korone preminule tri osobe: U Bosni i Hercegovini potvrđena 33 nova slučaja zaraze
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Podsjećamo, juče je u BiH registrovano 29 novozaraženih osoba, a testirano je ukupno 2.036 uzoraka. U istom periodu preminulo je pet pacijenata.

Federacija BiH

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 1.335 uzoraka, od kojih je 14 pozitivno na koron virus.

U protekla 24 sata Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je jedan novi smrtni ishod.

S današnjim danom broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 5.512.

Republika Srpska

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 sata, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. аpоstоl Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 407 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а korona virus je pоtvrđеn kоd 19 оsоbа.

U pоsljеdnjа 24 sata, Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе priјаvljеnа su dvа smrtnа slučаја kоd kојih је pоtvrđеnо prisustvо korona virusa.

Pоd zdrаvstvеnim nаdzоrоm trеnutnо su 1.062 оsоbe, а nаdzоr је zаvršеn kоd 192.371 оsоbе.

Brčko distrikt BiH

U Brčko distriktu BiH danas nije bilo novozaraženih, a testirano je 118 osoba. Takođe, nije bilo smrtnih slučajeva, a oporavila se jedna osoba, piše Klix.

Prihvati notifikacije