Društvo

OD ČETVRTKA RADE KAFIĆI Republički štab ublažio restrikcije ugostiteljima

Odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije, od sutra, 5. aprila, dozvoljava se rad bašti ugostiteljskih objekata u Republici Srpskoj.

OD ČETVRTKA RADE KAFIĆI Republički štab ublažio restrikcije ugostiteljima
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Republički štab za vanredne situacije održao je danas sjednicu, telefonskim putem i odlučio da je od sutra, uz dostavu i šaltersku prodaju hrane i pića, ugostiteljima dozvoljeno i posluživanje hrane i pića u vanjskom dijelu ugostiteljskog objekta, odnosno u prostoru za usluživanje na otvorenom, ljetna bašta, terasa, vrt.

Uslov je da je prostor otvoren sa najmanje tri strane, bez obzira da li je pomenuti prostor natkriven, uz strogo poštovanje uputstava Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Pročitajte još

Od četvrtka 8. aprila dozvoljen će biti rad ugostiteljskim objektima, na otvorenom i u zatvorenom prostoru, za smještaj, ishranu i piće, uz strogo poštovanje uputstava koje je propisao JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“.

Podsjetimo da ova odluka dolazi nakon najavljenih protesta nezadovoljnih ugostitelja, koji su poručili da će se sutra okupiti jer im nije dozvoljen rad.