Politika

ODBACIO TVRDNJE ČLANA PREDSJEDNIŠTVA Dačić: Komšić pati od potrebe da OBMANJUJE JAVNOST

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić odbacio je tvrdnje člana Predsjedništva Bih Željka Komšića da proklamuje srpsko-hrvatsko jedinstvo u borbi protiv BiH i ocijenio da Komšić "pati od potrebe da obmanjuje javnost".

ODBACIO TVRDNJE ČLANA PREDSJEDNIŠTVA Dačić: Komšić pati od potrebe da OBMANJUJE JAVNOST
FOTO: DJORDJE SAVIC/EPA

Gdje i kada sam ja to, Komšiću, pozivao na borbu protiv BiH? I zašto bih, kad Srbija stalno poziva na očuvanje teritorijalnog integriteta BiH. Ali, BiH kao države ravnopravnih naroda i entiteta, a ne islamske džamahirije kako tvoj ajatolah Džaferović proklamuje u programu SDA – istakao je Dačić.

On je rekao da BiH ne prijeti opasnost od njega, već od Komšićevog lažnog predstavljanja kao “Hrvata po meri Bošnjaka”, zbog čega je “i nastala kriza u odnosima sa Hrvatskom”.

– Zato i ne žele da te vide ni u Zagrebu, ni Hrvati u BiH – rekao je Dačić za Tanjug i naglasio da Komšić samo sa nekog minareta može da priča laži o tome kako Srbi i Hrvati ruše BiH.

On je poručio da BiH nikad neće biti islamska država, pa makar i sa “lažnim hrvatskim kolovođom”, već samo država ravnopravnih naroda, i Srba i Hrvata, a ne samo Bošnjaka.

Dačić je naveo da Komšić, ne samo da ima krizu identiteta, “jer kao četnički unuk na osnovu muslimanskih glasova zastupa Hrvate, već pati i od potrebe da obmanjuje javnost”.

Komšić je ranije danas optužio Dačića, pozivajući se na medijske navode, da proklamuje srpsko-hrvatsko jedinstvo “u borbi protiv BiH”.