Hronika

Odbijena žalba tužilaštva: Osumnjičeni za pomaganje u ubistvu inspektora ostaju na slobodi

Okružni sud u Bijeljini odbio je žalbu tužilaštva i odlučio da Deni Savić, Bojan Savić i Dejan Šarić, osumnjičeni za nedozvoljeno posjedovanje oružja i pokušaj pomaganja Nikoli Kokanoviću poslije ubistva policijskog inspektora Nenada Markovića u Bijeljini, ostaju na slobodi.

Ubistvo policijskog inspektora u Bijeljini
FOTO: INFOBIJELJINA

Kako je saopšteno žalba tužilaštva je odbijena kao neosnovana. 

– Okružni sud u Bijeljini odbio je žalbu Tužilaštva, iako je Tužilaštvo za 48 sati, koliko je imalo zakonskog roka od hapšenja osumnjičenih, pribavilo dokaze koje po stavu Tužilaštva pružaju pouzdan osnov za zaključak da u početnoj fazi istrage postoji dovoljno dokaza za postojanje osnovane sumnje, kao opšteg uslova za određivanje pritvora – saopštilo je OJT Bijeljina.

Dodaju da su time iscrpljena sva pravna sredstava.

– Tužilaštvo nema više zakonskih mogućnosti za pobijanje ovakve odluke Okružnog suda u Bijeljini, te će nadalje nastaviti istragu u konkretnom predmetu, a o daljim preduzetim mjerama i radnjama će obavijestiti javnost – navodi se u saopštenju OJT Bijeljina.

Pročitajte još

Podsjetimo, policijski inspektor Nenad Marković ubijen je sa dva hica u prsa u noći između 1. i 2. oktobra ove godine, ispred noćnog kluba ”Džil”.

Za zločin je osumnjičen Nikola Kokanović, sin narodnog poslanika i člana Socijalističke partije Zorana Kokanovića, koji je uhapšen zajedno sa trojicom osumnjičenih pomagača. 

U ukinutom rješenju za pritvor se navodilo da su trojica osumnjičenih bili svjesni da pomažu Kokanoviću da ne bude otkriven. Navodilo se i da su pištolje odbacili pored kontejnera, gdje ih je policija pronašla, dok su njihovih branioci tvrdili da se njih trojica nikako ne mogu dovesti u vezu sa pronađenim pištoljima i da to nije dokazano.

Radilo se o pištoljima ”Valter” kalibra 7,65 mm, sa okvirom i sedam metaka, “Crvena zastava” kalibra 9 mm sa okvirom i osam metaka i pištolj “Crvena zastava” kalibra 7,62 mm, piše ATV.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije