Gradovi

ODBLOKIRAN MAGISTRALNI PUT U DOBOJU Okupljenima se obratio Boris Jerinić

Više stotina građana Doboja, nezadovoljnih odlukom Centralne izborne komisije (CIK)BiH da ne potvrdi izborne rezultate u ovom gradu, odblokiralo je saobraćaj nakon obraćanja gradonačelnika Borisa Jerinića.

ODBLOKIRAN MAGISTRALNI PUT U DOBOJU Okupljenima se obratio Boris Jerinić
FOTO: SRNA

Jerinić je zamolio okupljene da se mirno i dostojanstveno ponašaju, zahvalio im što brinu za svoj grad i poručio da političke odluke pojedinih institucija neće sprečiti dalji razvoj Doboja.

On ih je upoznao sa do sada određenim aktivnostima da i zahtjevom da bude održan sastanak sa predstavnicima CIK-a kako bi dobili odgovore na trenutnu situaciju i najavio borbu svim pravnim sredstvima.

Više stotina građana Doboja okupilo sa oko 10.00 časova na magistralnom putu Doboj-Maglaj, u dobojskom naselju Vila, noseći transparente “Pravda za Doboj”, “Kome smeta razvoj Doboja”, “Ne želimo da budemo novi Mostar”, “Doboj iznad svih”, “Zašto smo mi slučaj?”.

CIK BiH nije objavio rezultate lokalnih izbora u Doboju, a na sjednici 19. novembra usvojio je zaključak o pokretanju postupka utvrđivanja povreda pravila izbornog procesa ili izbornih prava na biračkim mjestima u izbornoj jedinici Doboj.

Predstavnici dobojskih odbora PDP-a, DNS-a, SDS-a, Narodnog pokreta “Banjaluka zove” i SP-a su 17. novembra zbog, kako navode, uočenih izbornih nepravilnosti, potpisali zajednički zahtjev o ponavljanju lokalnih izbora u ovom gradu, koji je dostavljen CIK-u.