Banjaluka

Odbornici danas odlučuju o NOVOM PRAZNIKU: Banjaluka dobija još jedan Dan grada?!

Odbornici Skupštine grada će na današnjem zasjedanju razmatrati 43 tačke dnevnog reda među kojima je i prijedlog odluke o izmjeni  Statuta Grada Banjaluka, kojom je predloženo da se 21. novembar uvede kao gradski praznik – Dan oslobođenja grada u Prvom svjetskom ratu.

Odbornici danas odlučuju o NOVOM PRAZNIKU: Banjaluka dobija još jedan Dan grada?!
Foto: Srna

Na ovoj sjednici gradski parlament će razmatrati i dopunu Odluke o uređenju prostora i građevinskom zemljištu, prema kojoj će granice ljetnjih terasa svih kafića i restorana biti fizički obilježene, u nastojanju da se uvede red u ovu oblast.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o odobravanju zajma od 500.000 KM Zavodu za izgradnju, a prema ranijim najavama Grada cilj je da se pomogne ovom preduzeću da izađe iz finansijske krize.

Tu su i redovni izvještaji i programi gradskih ustanova Banski dvor i SC „Borik“, kao i Turističke organizacije grada.

Gradski parlament će razmatrati više nacrta izmjene dijelova regulacionih planova i odluka o dodjeli prostora u zakup pod posebnim uslovima.

Na dnevnom redu je i informacija o stanju i razvoju turizma na području grada za prošlu godinu, kao i izvještaj o realizaciji Plana utroška sredstava za tehničko opremanje Profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice grada Banjaluka u 2018. godini.

Scroll Up