Politika

„Odbornici su megalomani, a šef lokalnog SNSD kriv za sve“ Odmotava se klupko u Bratuncu, potpredsjednik NSRS podržao Prodanovića

Podrška načelniku opštine Bratunac, Lazaru Prodanoviću, stiže od potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske, Petka Rankića.

petko rankić potpredsjednik skupštine republike srpske
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Prodanović je u žižu javnosti dospio kada je lokalne funkcionere svog SNSD optužio za sve loše što se dešava u opštini, a sudeći prema riječima Rankića, klupko lokalnih intriga i veza u Bartuncu počinje da se odmotava.

-Podržavam načelnika Prodanovića iz razloga što znam tačnom šta se dešava u Bratuncu. Odbornici su megalomani koji traže samo lične interese. Ništa ih drugo ne zanima. Gledaju samo da zaposle članove svoje familije. Đurić iz US je zaposlio četvoro iz kuće, pa mu je i to malo, sada traži da zaposli ženu. DNS je u Dom zdravlja zaposlio petoro, šestoro. Sada su u minusu oko pola miliona KM. Prošle godine su bili oko 200.000 KM u plusu – kaže Rankić za Srpskainfo.

Pročitajte još

Slaže se i sa izjavom da je predsjednik lokalnog odbora SNSD Marko Mrkajić „najveći krivac za sve“.

-Isto je radio za opoziv bivšeg načelnika, a sada isto radi i ovom načelniku. Megaloman, koliko mu god daš, malo je. Zato sa četiri odbornika SP u Bratuncu djelujem opoziciono, neću s tim ljudima da dijelim većinu. Bio sam odbornik dvije godine, znam te ljude kakvi su – zaključuje Rankić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu