Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ODBRANA OD OLUJA Protivgradne stanice u Semberiji opremljene sa po 12 raketa

Regioni
Autor:

Foto: V. Nikitović/RAS Srbija

Semberija se u sezoni oluja brani sa 24 protivgradne stanice koje su već opremljene sa po 12 raketa, rekao je strijelac iz bijeljinskog sela Popovi Milisav Trifunović.

– Prošla sezona odbrane od grada bila je vrlo uspješna, imali smo 24 izlaska na teren i desetak dejstava, a najteža godina koju pamtim bila je 2016. sa najviše izlazaka na teren i dejstava – kaže Trifunović.

On ističe da su protivgradne stanice uvijek dobro popunjene raketama i da se njihova popuna vrši odmah po ispaljivanju raketa.

Trifunović navodi da se strijelcima godišnje isplaćuje 1.600 KM i da je za prošlu godinu sve isplaćeno.

Za proteklih 12 godina na ovom poslu on pamti samo jedan slučaj da je raketa, umjesto u olujnim oblacima, završila na krovu stare seoske pošte, ali srećom nije bilo povrijeđenih i pričinjena je manja materijalna šteta.

Sezona odbrane od grada traje od 15. aprila do 15. oktobra.

Načelnik Odjeljenja za privredu u Bijeljini Dejan Savić rekao je da je za protivgradnu zaštitu Semberije u budžetu grada obezbijeđeno 82.656 KM.

On kaže da su u Semberiji izuzetno zadovoljni saradnjom sa javnim preduzećem “Protivgradna preventiva Republike Srpske”, u čijoj je nadležnosti odbrana od grada.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO