Hronika

Odbrana uložila materijalne dokaze: Nastavljeno suđenje bivšem premijeru RS optuženom za zloupotrebu položaja (FOTO)

Odbrana Aleksandra Džombića, bivšeg premijera RS optuženog za višemilionsku zloupotrebu položaja, predala je danas vijeću Okružnog suda u Banjaluci kao materijalni dokaz akt Republičkog javnog tužilaštva RS u kojem se navodi da se i dalje vodi istraga protiv Litvanaca, inače bivših vlasnika kompanija koje su bile dio fabrike Birač iz Zvornika.

Aleksandar Džombić, bivši premier RS, na suđenju
FOTO: SRPSKAINFO/SCREENSHOT

U dopisu je pojašnjeno kako se istraga vodi zbog više krivičnih djela zloupotrebe službenog položaja, a između ostalog i zbog nenamjenskog trošenja sredstava IRB.

Ulaganjem materijalni dokaza odbrane u banjalučkom sudu danas je nastavljeno suđenje Džombiću koga optuženica tereti da je zloupotrebio položaj prilikom dodjele kredita Investiciono-razvojne banke u iznosu od 19,4 miliona maraka preduzeću “Energolinija” iz Zvornika.

Pročitajte još

Današnjem ročištu nisu se odazvali svjedoci odbrane Antonija Dulić i Obrad Belenzada.

Sudija Dragan Uletilović rekao je da je Antonija Dulić, koja je inače zaposlenik Investiciono-razvojne banke RS, obavijestila Sud da ne može danas pristupiti, jer je u istom terminu pozvana da svjedoči u drugom predmetu.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Kada je u pitanju svjedok Belenzada, on takođe nije mogao pristupiti suđenju, što je pravdao operacijama, pa je sud zatražio da dostavi medicinsku dokumentaciju.

Zoran Bubić, advokat Džombića, izjavio je da odbrana insistira na njihovom svjedočenju, ali da će, s druge strane, odustati od saslušanja Milorada Motike, nekadašnjeg predsjednika UO kompanije  “Alumina” iz Zvornika.

Suđenje Džombiću nastavlja se 22. decembra.

Prihvati notifikacije