Biznis

ODGOVOR NA KORONA KRIZU Poslovni forum menadžera 2020: ReThink & ReStart

Poslovni forum menadžera Bijeljina 2020. šesta je po redu konferencija namijenjena edukaciji, razmjeni znanja i iskustava i okupljanju menadžera u privredi Republike Srpske, ali i regiona.

ODGOVOR NA KORONA KRIZU Poslovni forum menadžera 2020: ReThink & ReStart
FOTO: CENTAR ZA EDUKACIJU PRO EDUCA

Ovo je treći put da je Bijeljina domaćin događaja, a ove godine, umjesto novih trendova iz oblasti savremenog poslovanja, organizatori su odlučili predavanja i panel diskuje posvetiti osnovama biznisa, etičkog poslovanja, te u duhu vremena restrukturisanju organizacija za i zbog “nove normalnosti”, izazovima doba pandemije za privedu, ali i dualnom obrazovanju.

Šesti “Poslovni forum menadžera Bijeljina 2020.” će se održati 27. i 28. oktobra u Etno selu Stanišići. Kako bi sve epidemiološke mjere i preporuke bile ispoštovane, broj učesnika je ograničen, ali za sve one koji žele pratiti dvodnevni program, Centar za edukaciju PRO EDUCA omogućio je live prenos događa putem Facebook stranice i YouTube kanala Centra za edukaciju PRO EDUCA.

Panel diskusija: Privreda u doba korone – odgovor institucija na sva tri nivoa

Tokom prvog dana Poslovnog foruma menadžera Bijeljina 2020. biće održana panel diskusija na temu Privreda u doba korone, u kojoj je najavljeno učešće panelista iz institucija na lokalnom, republičkom i nivou Bosne i Hercegovine: Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine, Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske, Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, te Goran Račić, predsjednik Privredne komore Banjaluka.

– Ovo je treći put da organizujemo Poslovni forum menadžera u Bijeljini. To je samo jedan od načina da naš grad i našu regiju postavimo na mapu uspješnih priča i kvalitetnih događaja, koji u Bijeljini okupljaju najuspješnije menadžere i lidere, ne samo iz Republike Srpske, nego i iz regiona. Semberija kao regija ima velike potencijale i resurse za razvoj privrede, poljoprivrede i turizma i mi nastojimo politikom saradnje i korištenjem znanja i dobre prakse obezbijediti bolji život građana. Kada je riječ o upravljanju krizom, te prevazilaženju krize izazvane pandemijom korona virusa, mnogo nade polažemo u edukaciju kadrova – kako iz javnog, tako i iz privatnog sektora i zato ćemo i ove godine, poštujući sve epidemiološke mjere i preporuke, u Bijeljini organizovati Poslovni forum menadžera – istakao je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

Tokom panel diskusije panelisti će razgovarati i o uspješnim pričama – kompanijama i drugim privrednim subjektima koji su, uprkos krizi, uspjeli da se prilagode i promjenom modela poslovanja ili na neki drugi način povećaju ili ostvare zacrtani profit i ciljeve za ovu poslovnu godinu.

Dragana Đermanović: 5 lekcija biznisa

Keynote predavanje prvog dana održaće dr Dragana Đermanović. Ova izuzetna poslovna žena vjeruje da može mnogo da se kaže u malo vremena, što je dokazala mnogo puta do sad, a Poslovni forum menadžera Bijeljina 2020. je nova prilika za to.

Ona će tokom svog predavanja podijeliti svojih omiljenih 5 lekcija iz biznisa kako bismo lakše prevazišli izazove nakon pandemije. Dragana je blogerka, internacionalna strateškinja i predavačica iz oblasti poslovne primjene interneta. Savjetnica je za strateško online komuniciranje i istraživačica u oblasti primjene internet komunikacijskih platformi u poslovanju. Doktorirala je na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, Odsjek za Industrijsko inženjerstvo i mendžment.

Porodične firme

Drugi dan Poslovnog foruma menadžera Bijeljina 2020. otvoriće predavanje Dragana Močevića “Porodične firme”. Močević se ovom temom bavi već skoro deceniju, te će govoriti ne samo o trenutnoj krizi izazvanoj pandemijom korona virusa, već i o problemima i izazovima s kojima se porodične firme u Bosni i Hercegovini suočavaju decenijama unazad.

Jedan na jedan

Nakon predavanja o porodičnim firmama, uslijediće razgovor 1:1 sa mr Srđanom Rajčevićem, ministrom za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo u Vladi Republike Srpske.

Rajčević će govoriti o odgovoru institucija na krizu izazvanu pandemijom korona virusa, te o tome šta je moglo, a šta će biti bolje odrađeno u narednom periodu kada su u pitanju institucije Republike Srpske i odgovor na krizu.

Perspektive za dualno obrazovanje u Republici Srpskoj

Za kraj Poslovnog foruma menadžera Bijeljina 2020. najavljena je panel diskusija o perspektivama dualnog obrazovanja u Republici Srpskoj.

Organizatori će obezbijediti sve potrebne uslove za poštovanje svih propisanih epidemioloških mjera i preporuka.

Poslovni forum menadžera Bijeljina 2020. počinje 27. oktobra i svi zainteresovani ga mogu pratiti uživo besplatno putem Facebook stranice i YouTube kanala Centra za edukaciju PRO EDUCA.

*Organizator zadržava pravo izmjene programa i učesnika.

M.S.