Banjaluka

ODGOVORNOST PREMA ZAJEDNICI Ujedinjena Srpska podnosi inicijativu za regulisanje upotrebe pirotehnike u Banjaluci

Uoči novogodišnjih i božićnih praznika iznosimo inicijativu regulisanja upotrebe pirotehničkih sredstava i apel onima koji kupuju i koriste ista da se pozovu na odgovornost prema zajednici, saopštio je Neven Stanić ispred Kluba odbornika Ujedinjene Srpske u Skupštini Banjaluke.

ODGOVORNOST PREMA ZAJEDNICI  Ujedinjena Srpska podnosi inicijativu za regulisanje upotrebe pirotehnike u Banjaluci
FOTO: GRAD BANJALUKA

Ovim putem apelujemo na sve naše mlađe sugrađane, maloljetne, ali isto tako i na roditelje, bake i deke koji kupuju upravo ta pirotehnička sredstva za svoje najmlađe da se suzdrže od kupovine i od korištenja istih. Nažalost, i ove godine uoči novogodišnjih i božićnih praznika, kao i  prethodnih godina, svjedoci smo da se dešavaju razne nesreće, povrede naših najmlađih i to su one povrede koje oni sebi nikada neće moći oprostiti zbog jednog nedogovornog trenutka slavlja. Takođe upotreba pirotehničkih sredstava stvara nelagodu kod osoba sa autizmom i kod čovjekovog najboljeg prijatelja, psa i to je još na šta trebamo obratiti pažnju – sapšteno je iz US.

Kako kažu, angažovan je pravni tim i stručni odbori koji će se detaljno pozabaviti ovom tematikom i vidjeti na najbolji način i na gradskom i na republičkom nivou da predložimo regulisanje upotrebe pirotehničkih sredstava i dodatno kažnjavanje za prodaju pirotehničkih sredstava maloljetnim licima.