Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Odjeljenje za saobraćaj i puteve: Uskoro asfaltiranje mosta u Dragočaju

Banjaluka
Autor:

Foto: Grad Banjaluka/RAS Srbija

Izgradnja novog mosta u Dragočaju, jednog od najvećih investicionih projekata u ovom naselju, odvija se predviđenom dinamikom, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

– Do sada su izvršeni radovi na izgradnji obalnih stubova mosta, postavljanju betonskih nosača mosta i betoniranju armirano – betonske ploče – ističu u Odjeljenju.

Protekle sedmice, postavljena je ograda i hidroizolacija, čime se stvaraju uslovi za postavljanje asfaltnog sloja.

– Ovih dana počeće se sa postavljanjem ivičnjaka i pripremom za izradu asfaltnih slojeva na mostu – ističu u Odjeljenju.

Izgradnjom novog mosta ne samo da će biti poboljšan i ubrzan saobraćaj u ovom naselju, kažu nadležni, već će značajno biti smanjen rizik od izlivanja Dragočajke što je ranije bio čest slučaj, jer je stari most predstavljao tzv. usko grlo u slučajevima visokih vodostaja.

Iz tog razloga, novi most biće znatno veći od dosadašnjeg, sa omogućenim dvosmjernim saobraćajem. Prema projektu, biće dugačak 13, a širok devet metara. Imaće dvije saobraćajne trake po tri metra, te dvije pješačke staze od po metar i po širine.

Izgradnja mosta počela je krajem marta, a rok za izvođenje radova 120 dana. Projekat vrijedan 220.000 KM izvodi preduzeće ,,Vranica BL“ d.o.o.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO