Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ODLIČNA PRILIKA ZA KUPOVINU Britanac za 66 dolara prodaje vilu u Italiji vrijednu skoro 300.000 (VIDEO)

Svijet
Autor:

Foto: Kenny Duff/Youtube screenshot

Vrijeme za kupovinu nekretnina u Italiji nikada nije bilo bolje te se čini da ih Italijani u posljednje vrijeme dijele besplatno. Kreativni Britanac Abot je odlučio prodati svoju kuću na interesantan način, a njena trenutna cijena iznosi samo 66 dolara.

Vrijednost njegove vile inače se procjenjuje na 282.000 dolara, a on je od prodaje napravio lutriju te je napravio 6.000 listića. Da bi igra uspjela, mora prodati preko 4.000 listića, a on je do sada prodao preko 3.000.

– Probali smo prodati kuću na normalan način, koristili smo agente za prodaju i trudili se na razne načine ali tržište jednostavno nije dovoljno plodno za taj način prodaje. Zbog toga smo odlučili da od svega napravimo takmičenje u kojem će jedan uspješni dobitnik odnijeti ključeve ove prelijepe kućice u Italiji – rekao je Abot.

Ova vila se nalazi u Abrucu, a potencijalne kupce će oduševiti njen šarmantni dekor. U kući se nalazi i kameno stubište, sunčana terasa te nevjerovatno kupatilo u kojem plafon izgleda kao pećina.

Vlasnici kuće su dali sve od sebe da igra postane što popularnija, te su čak napravili stranicu na internetu i pričali o akciji u mnogim intervjuima. Žele biti što transparentniji, a čak su osmislili i nagrade za drugo i treće mjesto. Drugo mjesto sa sobom nosi novčanu nagradu od 13,270 dolara, dok će treće mjesto dobiti korpu punu hrane i vina iz Abruca.

Takmičenje traje do 30. septembra ove godine, a izvlačenje dobitnika će se održati u oktobru, prenosi Klix.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO