Svijet

Ostao i bez skupocjene vile: Francuska zaplijenila Abramovičevu nekretninu na Azurnoj obali vrijednu više od 100 MILIONA EVRA (VIDEO)

Francuske vlasti zaplijenile su vilu Romana Abramoviča na jugu Francuske koja je nekad pripadala vojvodi i vojvotkinji od Vindzora, u okviru sankcionisanja ruskih oligarha u jeku ruske invazije na Ukrajinu.

Ostao i bez skupocjene vile: Francuska zaplijenila Abramovičevu nekretninu na Azurnoj obali vrijednu više od 100 MILIONA EVRA (VIDEO)
FOTO: FACUNDO ARRIZABALAGA /EPA

Šato de la Kro je smješten na jednom od najprestižnijih dijelova francuske rivijere, na poluostrvu grada Antiba između Nice i Kana, a lokalni agenti nekretninama procjenjuju njegovu vrijednost na oko 108 miliona evra, prenio je Dejli mejl. Izgrađena 1936, vila sadrži više od deset spavaćih soba, osam kupatila, hektar šume i travnjaka tik do Mediteranskog mora.

Abramovič je potrošio oko 36 miliona evra na restauraciju zamka koji je kupio 2001. Izgradio je 15 metara velik bazen na krovu, te ubacio teretanu i kućni bioskop.

Vila je sada zaplijenjena u okviru velike operacije u kojoj je više od 20 milijardi funti gotovine, imovine i drugog vlasništva u rukama ruskih oligarha zaplijenjeno ili zamrznuto posljednjih nedjelja, kako je potvrdilo francusko Ministarstvo ekonomije i finansija. Izvor iz Ministarstva je rekao da je vila među 12 nekretnina u posedu Abramoviča koje su zaplijenjene, a većina je kupljena preko specijalno kreiranih francuskih kompanija.

Pročitajte još

– Tu (u zaplijenjenu imovinu) spadaju kuće, superjahte i helikopteri ukupne dodatne vrijednosti preko 25 milijardi evra – rekao je izvor, prenosi Blic.

– Ima 33 vlasništva koja su zamrznuta, uključujući preko deset koja pripadaju Romanu Abramoviču. To je dio programa sankcija protiv Ruske Federacije kao odgovor na njenu invaziju na Ukrajinu – dodao je.

Abramovič, blizak saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, još nije komentarisao slučaj. Vjeruje se da je on trenutno u Moskvi.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu