Sudbine

ODLUČILI DA SAMI ZARADE DŽEPARAC Napravili oglas koji je oduševio sve, a telefoni ne prestaju da zvone

Dva dječaka iz Čačka odlučila su da preuzmu stvar u svoje ruke i nađu način da ostvare ono što su zamislili.

ODLUČILI DA SAMI ZARADE DŽEPARAC Napravili oglas koji je oduševio sve, a telefoni ne prestaju da zvone
FOTO: RINA/PRIVATNA ARHIVA

Maglovito oktobarsko jutro u Čačku poput majskog sunca razvedrio je oglas na kom je napisano da su dva srednjoškolca raspoložena da zarade novac za džeparac tako što će pomagati onima kojima je to potrebno.

Pri tom, ovi dječaci, Nikola i Boban, nemaju cijenu, niti rade po satnici, već uzimaju onoliko koliko domaćin odluči da im da.

– Učim za frizera i sviram saksofon, a imam i zdravstvenih problema i sve to izuskiuje novac, koji roditelji, i pored najbolje namere, nemaju da mi daju. I nakon razgovora sa bratom i drugom, riješili smo da na ovaj način zaradimo još neki dinar. Odštampali smo letke, izlijepili ih po gradu i od jutros telefon ne prestaje da zvoni – rekao je Nikola za Rinu.

FOTO: RINA/PRIVATNA ARHIVA
FOTO: RINA/PRIVATNA ARHIVA

Ova dva srednjoškolca cijepaju drva, šetaju kućne ljubimce, peru automobile i pomažu u svim drugim kućnim poslovima. Kako kažu, nije im teško, jer radne navike već su stekli radeći kod svoje kuće.

Boban ima šesnaest godina, učenik je Mašinsko-saobraćajne škole i ukoliko posao zaživi želio bi da skupi dovoljno novca da otvori svoju malu automehaničarsku radnju, prenosi Blic.

– Svi naši drugari kad su vidjeli oglas su nas podržali. Nema potrebe da cijelo popodne sjedimo po kući, igramo igrice ili provodimo vrijeme na društevni mrežama, ako smo sposobni sami da zaradimo džeparac i tako pomognemo kućni budžet, ali i uštedimo neke pare. Ide zima, hladno vrijeme, mnogima će trebati pomoć oko ogrijeva, ali i čišćenja snijega i nadamo se da će nas zvati – priča Boban.

FOTO: RINA/PRIVATNA ARHIVA
FOTO: RINA/PRIVATNA ARHIVA

Nema sumnje da su ova dva dječaka jedan od najsvjetlijih primera omladine u Čačku koji se ne oslanjaju na druge, već svojim poštenim radom žele da zarade novac.

Nadaju se da će u tome i uspeti, ne da se obogate, ali dovoljno da Nikola kupi novo ozvučenje za instrument koji obožava, a Boban za alat koji mu je potreban.