Politika

Odluka CIK: Van BiH mogu glasati 69.872 birača, odbijen upis 10.749 birača

Na izvodu iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan BiH na predstojećim opštim izborima naći će se ukupno 69.872 birača, utvrđeno je danas na sjednici Centralne izborne komisije /CIK/ BiH.

Odluka CIK: Van BiH mogu glasati 69.872 birača, odbijen upis 10.749 birača
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Na današnjoj sjednici CIK je odbio upis 10.749 birača u izvod iz Centralnog biračkog spiska za glasanje izvan BiH.

CIK BiH spisak birača za glasanje izvan BiH objavljuje na svojoj internet stranici, vodeći računa o zaštiti ličnih podataka, kako bi birač koji je bez znanja i volje upisan, imao mogućnost podnošenja žalbe.

U prilogu odluke objavljene na internet stranici CIK BiH nalazi se spisak osoba čije su prijave za glasanje izvan BiH odbijene.

Žalbe na navedene odluke, koje se objavljuju danas na internet stranici CIK BiH, mogu se podnijeti Apelacionom odjeljenju Suda BiH putem CIK-a BiH do subote, 6. avgusta do 24.00 časa.

Pročitajte još

Žalbe se dostavljaju putem faks aparata na broj +387 33 251 329, putem imejl adrese [email protected] ili lično u sjedište Centralne izborne komisije BiH, ulica Danijela Ozme broj 7, Sarajevo.

U subotu, 6. avgusta, od 8.00 do 16.00 časova u sjedištu CIK BiH će raditi služba /pisarnica/ za prijem eventualnih žalbi.

CIK BiH je pozvao birače koji su podnijeli prijavu da glasaju izvan BiH da posjete internet stranicu CIK-a BiH i provjere da li je njihova prijava odbijena i eventualno iskoriste mogućnost podnošenja žalbe.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu