Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“Odmah se ODAZIVAM POZIVU braćo, ali i moje troje djece”: Za džihad u BiH spremno 10.000 MUDŽAHEDINA (VIDEO)

Politika
Autor:

Foto: Mohammed Saber/EPA

Na društvenim mrežama objavljen je video koji slavi “vakat kada će doći rat” i poziva “braću mudžahedine iz Evrope da se ujedine i dignu kada dođe vrijeme za džihad”.

Kontroverzni video na svom “Fejsbuk” profilu objavio je izvjesni Vahidin Delić i za samo nekoliko dana imao je više od 75.000 pregleda.

U videu koji je za samo nekoliko dana imao i oko 700 dijeljenja nepoznata osoba ističe da se kada bude objavljen poziv na džihad neće odazvati samo “10.000 muhadžida-svetih ratnika iz BiH, već i svi iz Evrope”, piše današnji “Glas Srpske”.

U ovom klipu se veliča i zloglasni odred “El mudžahedin”, a ono što posebno zabrinjava jesu komentari na video.

– Kad bude vakat došao i brat ide”, “Alah te nagradio i ja idem u te redove”, “Na Alahovom putu za vjeru islam ne žalimo svoje živote dati samo da bi Alahova riječ bila gornja, a nevjernička donja”, “I ja se odmah odazivam pozivu braćo, ali i moje troje djece”, “Ima nas mašala ako zatreba” – samo su neki od komentara koji su objavljivani na tom “Fejsbuk” profilu.

Kad bude vakat doso??,….pa ja cujem vijest…………….

Gepostet von Vahidin Delic am Freitag, 11. Januar 2019

Osim ovog videa Delić je na svom profilu, ali i “Jutjub” kanalu, postavio i klipove koji se odnose na “junačke” akcije odreda “El mudžahedin”, koji je tokom proteklog rata na prostorima Vozuće počinio neke od najsvirepijih ubistava srpskih civila i vojnika, ali i podrugljive koji se odnose na proslavu 9. januara – Dana Republike Srpske, Božića, te obilježavanje sjećanja na stradanje u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu.

Prema riječima dekana Fakulteta za bezbjednost i zaštitu Univerziteta u Banjaluci Slobodana Župljanina, društvene mreže su već odavno postale mjesto sa kojih se širi govor mržnje, regrutuju novi sljedbenici, ali i sve otvorenije propagira islamski radikalizam i džihad.

Kako je istakao, vlasti na nivou BiH već godinama žmure pred ovim problemom i govore kako na ovim prostorima nema mudžahedina i paradžemata.

– Ovaj primjer govori da baš i nije tako. Bezbjednosne službe trebalo bi hitno da reaguju, a posebno Ministarstvo bezbjednosti. Nosioce ovakvih aktivnosti trebalo bi pronaći i sankcionisati, jer ne treba dozvoliti širenje mržnje, koja na ovim prostorima ne može donijeti ništa dobro – konstatovao je Župljanin i dodao da ovakve i slične stvari normalne ljude u BiH plaše i čine nespokojnim.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO