Politika

Održan sastanak sa premijerom Slovenije: Željka Cvijanović na Samitu Evropske političke zajednice

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH sastala se danas u Kišinjevu sa predsjednikom Vlade Slovenije Robertom Golobom.

Željka Cvijanović na sastanku sa premijerom Slovenije
FOTO: ZELJKA.CVIJANOVIC/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Sastanak je održan na marginama Samita Evropske političke zajednice.

Cvijanovićeva je na svom Instagram profilu objavila fotografiju sa Golobom u Kišinjevu.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izrazila je danas, na ovom sastanku posvećenost daljem sprovođenju reformskih procesa u domenu evropskih integracija, uz dosljedno poštovanje Dejtonskog sporazuma i ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Cvijanovićeva je zahvalila Vladi Slovenije za otvorenu podršku evropskom putu BiH, posebno u pogledu dobijanja kandidatskog statusa za članstvo u EU.

Ona je izrazila zadovoljstvo ukupnim bilateralnim odnosima dvije zemlje, koji su prijateljski i imaju tendenciju razvoja i unapređenja na svim poljima od zajedničkog interesa, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH učestvuje danas na Drugom samitu Evropske političke zajednice u Kišinjevu na poziv predsjednika Moldavije Maje Sandu i Evropskog savjeta Šarla Mišela.

Ona je prethodno razgovarala sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom, kao i sa predsjednicima Srbije Aleksandrom Vučićem i Grčke Katerinom Sakelaropulu, te predsjednicima vlada Sjeverne Makedonije Dimitrom Kovačevskim i Albanije Edijem Ramom.

Pročitajte još

Na samitu Evropske političke zajednice biće riječi o miru, bezbjednosti i energetici.

Evropska politička zajednica je platforma koja je uspostavljena prošle godine, na inicijativu predsjednika Francuske Emanuela Makrona.

Drugi samit Evropske političke zajednice okupio je lidere 47 država, 27 članica EU i još 20 zemalja, sa cijelog kontinenta.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije