Hronika

"Održavanje povoljnog stanja bezbjednosti" MUP Srpske se OGLASIO O AKCIJI u Bijeljini i Zvorniku

Pripadnici Uprave kriminalističke policije, Uprave za organizovani i teški kriminalitet, Žandarmerije MUP-a i Policijske uprave Bijeljina pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini sproveli su pojačane aktivnosti na području Bijeljine i Zvornika na osnovu analize bezbjednosnih pojava, a u svrhu održavanja povoljnog stanja bezbjednosti.

Policija Srbije, hapšenje
FOTO: R. GETEL / RINGIER

MUP Srpske saopštio je da je prilikom realizacije planiranih aktivnosti, a na osnovu Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima i Zakona o krivičnom postupku, u prostorije Policijske uprave Bijeljina dovedeno je 15 lica koja su bila predmet kriminalističke obrade.

Pročitajte još

Prikupljena su određena saznanja i informacije o krivičnim djelima izvršenim u ranijem periodu na ovom području, a jedno lice je lišeno slobode po raspisanoj Interpolovoj potjernici- navodi se u saopštenju MUP Srpske.

Dodaju kako se nastavlja rad na rasvjetljavanju više krivičnih dijela na osnovu prikupljenih saznanja.

Kako je ATV objavio među uhapšenima su Radan Dotlić, Željko Simić, Danijel Planinčić, Deni Savić, Dejan Šarić i Boško Ćuk u Bijeljini. Sva lica dobro su poznata policiji.

Radan Dotlić i Željko Simić hapšeni su u akciji “Koktel” zbog teških krivičnih djela. Njih dvojica se povezuju sa kriminalnom grupom Zlatana Ćuka, a u pomenutoj akciji hapšeni su zbog prometa drogom.

Danijel Planinčić zvani Dado ranije je osuđivan za brojna krivična djela, a bio je član kriminalne grupe Zijada Turkovića.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu