Svijet

ODSJEKLE MU PRSTE DA BI DOŠLE DO NOVCA Ljubavnice Marija i Marijana raskomadale muškarca

Ljubavnice iz Portugala optužene su da su ubile i raskomadale radnika hotela i iskoristile njegov otisak prsta kako bi pristupile njegovom računu u banci.

ODSJEKLE MU PRSTE DA BI DOŠLE DO NOVCA Ljubavnice Marija i Marijana raskomadale muškarca
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Radnica obezbjeđenja Marija Malveiro (19) i njena ljubavnica, medicinska sestra Marijana Fonseka (23) osumnjičene su za ubistvo Dioga Gonkalvesa (21).

Ljubavnice su navodno zadržale njegovu glavu, podlaktice, ruke i stopala pet dana nakon što su ga ubile, a njegovo tijelo bacile u more, prenosi Mirror.

Dijelovi tijela navodno su bili čuvani u dva automobila, uključujući i žrtvin “mercedes”, prije nego što su ih žene bacile u more u blizini grada Tavira.

Užasni detalji njegovog ubistva isplivali su u ponedjeljak dok se tužioci spremaju da izvedu Mariju i Marijanu na suđenje.

Portugalski mediji prenose da su žene optužene da su žrtvi odsjekle prste kako bi pristupile njegovom računu preko mobilnog telefona koristeći otisak u namjeri da ukradu nasljedstvo od 65.000 evra.

Dijego je dobio taj novac nakon što je njegova majka pregažena u julu 2016. godine.

Malveiro je priznala kako je inspiraciju za zločin dobila gledajući popularnu američku tv seriju Dekster.

Dijego je ubijen 18. marta ove godine, a žene su optužene da su njegov torzo bacile sa litice u more, a onda su čekale da prođu 24 sata da bace i ostatak dijelova.

U optužnici se kaže da su ljubavnice u periodu od 20. marta do 23. marta slale poruke sa žrtvinog Fejsbuka njegovim kolegama i prijateljima, kako bi ih prevarile da je još uvijek živ.

Biće im suđeno za niz zločina, uključujući ubistvo, kasapljenje tijela, kompjutersku prevaru i krađu vozila.

Prema pisanju lokalnih medija, Malveiro je žrtvi dala đus u kojem je bio sedativ, nakon što mu je obećala ples u krilu u njegovoj kući.

Nakon toga ga je vezala za stolicu i zadavila, a onda raskomadala njegovo tijelo, prenosi Telegraf.

Mediji pišu da je htjela da iscenira kao da je Dijego izvršio samoubistvo tako što je njegov automobil ostavila pored obale mora.