Hronika

Oglasila se majka Uroša Blažića "Zakopao me živu, neka me ubije onaj kome god će i za mrvu da se olakša bol"

Biljana Blažić, majka Uroša Blažića, koji je usmrtio osmoro ljudi u Duboni i Malom Orašju kod Mladenovca, progovorila je o svom sinu i masakru koji je je počinio.

Uroš Blažić
FOTO: NENAD BOŽOVIĆ, MUP/RINGIER

Ona kaže da žali za svakom žrtvom svog sina, da se moli za ozdravljenje onih koje je povrijedio, ali i da je, kao roditelj, bespovratno poražena i zgažena.

– Moj sin je onog dana, kada je pucao u djecu i nevine ljude, ubio i mene. Zakopao me živu. Neka me ubije onaj kome god će i za mrvu da se olakša bol i muka koju mu je moj Uroš nanio pucavši proklete noći – rekla je ona za Republiku.

Pročitajte još

Govoreći o satima koji su prethodili masakru, Biljana je ispričala:

– Prije nego je otišao od nas uveče, mene je poljubio, ocu rekao: “Ćao, bajane”, a djedi da sutra ujutru u sedam naloži vatru i da će on doći da peku prase i jagnje. Ostavio je blatnjave patike da mu operem, otišao je u papučama. Tražio je da dodam maline u tortu koju sam spremala kad je odlazio. Baš ništa nije nagovještavalo da će da… Mislila sam da se ubio kad je ubio i ranio tolike ljude, ali su ga ujutru našli. Nemam snage ni života da bilo koga iz tih porodica sretnem, a kamoli pogledam u oči.

Ubijeni mladić u Mladenovcu
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE/SCREENSHOT

Podsjetimo, Uroš Blažić je 4. maja u toku večeri započeo svoj krvavi pohod. On je u selu Malo Orašje ubio petoro mještana, od kojih najmlađa žrtva ima 15 godina. Zatim je nastavio ka selu Dubona, gdje je ubio policajca, njegovu sestru i njihovog drugara. Uhapšen je sutradan u ranim jutarnjim satima u blizini Kragujevca, nakon što je oteo taksistu i prijetio mu da ga vozi.

Opijelo u Mladenovcu
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RINGIER

Kako smo već objavili, on je nakon masakra pokušao da opravda šta je učinio, time što je tvrdio da su ga mještani “ismijavali”.

– Osjećao sam podsmjeh, ruganje i ismijevanje. Mještani su stvarali zavjeru protiv mene – ispričao je Blažić.

Prema saznanjima, Uroš Blažić trenutno se nalazi u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, gdje će ga psihijatrijski vještačiti komisija vještaka od najmanje tri psihijatra, a najviše pet.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije