Hronika

Oglasili se iz UKC Srpske nakon DOJAVE O BOMBI "Osuđujemo što su zdravstvene ustanove postale meta ovakvih radnji" (VIDEO, FOTO)

Preduzete su sve potrebne aktivnosti da bi se osigurala bezbjednost u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske nakon dojave o postavljenom eksplozivu, rekao je generalni direktor UKC Vlado Đajić.

Oglasili se iz UKC Srpske nakon DOJAVE O BOMBI "Osuđujemo što su zdravstvene ustanove postale meta ovakvih radnji" (VIDEO, FOTO)
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Đajić je potvrdio da su danas oko 16 časova na službene imejl adrese zaposlenih jedne klinike pri UKC stigle dojave o postavljenom eksplozivu.

Pročitajte još

– U skladu sa protokolima koje nalažu ovakve situacije, obaviješteno je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske i preduzete sve neophodne radnje i mjere, a nadležne službe pretražuju prostore bolnice – rečeno je Srni u UKC.

Iz UKC Republike Srpske zahvalili su MUP za pravovremeno reagovanje i profesionalnost.

– Osuđujemo što su zdravstvene ustanove, medicinski radnici i najosjetljivija kategorija građana postali meta ovakvih radnji, koje izazivaju osjećaje nesigurnosti i straha – napomenuli su iz UKC.

U banjalučkoj Policijskoj upravi Srni je ranije rečeno da je dojava o bombi upućena u UKC, pacijenti su evakuisani i u toku je protivdiverzioni (PDZ) pregled.

Prihvati notifikacije