Hronika

Oglasio se čovjek koji je usmrtio pit bula kod Teslića "Moguće da sam od te nervoze uvrnuo jače i stisnuo, nisam psa udario ničim"

U mjestu Đulići kod Teslića prije nekoliko dana odvijala se prava drama. Pit bul Nedeljka Markuljevića napao je sina komšije Nenada Aleksića, a nakon toga je Aleksić, kako kaže, u afektu, bez namjere, usmrtio psa.

Oglasio se čovjek koji je usmrtio pit bula kod Teslića "Moguće da sam od te nervoze uvrnuo jače i stisnuo, nisam psa udario ničim"
FOTO: DOG WORLD/YOU TUBE/SCREENSHOT

Nenad Aleksić inače živi u Austriji i došao je tu na odmor.

Upozorio brata

Prvi veći problem, kako kaže Aleksić se desio dva dana prije spornog događaja, kada je usmrtio psa.

– Došao sam na odmor. Mi smo komšije, ružno je reći, ali taj vlasnik Pit bula je narkoman. On ima još jednog Pit bula. Otišao sam prije nekoliko dana do Teslića kod punca i punice i kad sam se vratio govore mi majka i snaha “Otkinuo se pas, treba paziti na djecu.” Naišao je brat od Nedeljka, Bojan, zamolio sam ga “Reci mu, molim te, da zaveže te pse, da ne pravimo probleme bez veze, jer smo kuća do kuće”, pošto nemaju ni kavez, nema ni ograde, nemaju ništa, jer je, ipak, riječ o krvoločnim psima – pojašnjava Aleksić.

Pročitajte još

Kako navodi, kada je bila sporna noć sjedili su u dvorištu.

– Igralo se tu više djece kada je došao taj pit bul, i sin od devet godina je povikao “Tata, tata”, dotrčao sam, sva sreća nije ga ugrizao pas, ali dijete ima ogrebotine i što je još gore traume. U toj huji, kada sam došao, bio je na lancu, a na kraju je imao nešto slično špagi i uhvatio sam ga za povodac, valjda je to bilo jače, moguće da sam od te nervoze uvrnuo jače i stisnuo, nisam psa udario ničim, ali on je valjda uginuo. Vidio sam da je krenula krv na nos, odvukao sam ga – kazao je Aleksić.

“Nisam ih napao”

Kako pojašnjava, poslije su nastavili sjediti u dvorištu i komentarisati šta se desilo.

– Onda je taj komšija Markuljević, sa još dvojicom, s kojim se vjerovatno drogira tu, napali su me u mom dvorištu, a ja sam bio okrenut leđima. Sa vilama je došao. To što neki mediji pišu da sam ja napao njih, to uopšte nije istina. Oni su mene napali, a to mogu posvjedočiti i komšije. Taj problem traje duže vremena i komšije su ukazivale na te njegove pse – rekao je.

Zbog ovog slučaja pozvan je na saslušanje i kako kaže odazvaću, piše Dnevni Avaz.

– Sudija je mene zvao, a ja sam otišao na more, tako da ću u ponedjeljak ujutro se rado odazvati, ne bježim od toga, nisam kriminalac, niti nasilnik, bavim se pošteno svojim poslom. Iću i do policije i na sud. Ovo do čega je došlo nije trebalo doći, ja sam na to ukazivao, ali to je huja, ne može se to tolerisati, jer ipak su djeca u pitanju. Ne može biti da se moje dijete u mom dvorištu igra, a da tu pored dolazi droga, da su tu pit bul. On te pse pušta na ljude, govori im “Drži ga, drži ga” – zaključio je Aleksić.

Prihvati notifikacije