Politika

Oglasio se Višković povodom NOVIH SANKCIJA "Ovo je potvrda na koju smo ukazivali, a to je urušavanje i konačno ukidanje Srpske"

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković oglasio se povodom novih sankcija koje je danas izreklo Ministarstvo finansija SAD (OFAC).

prezentacija projekta Socijalna karta Republike Srpske
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Kako je naglasio Višković, novi paket američkih sankcija još je jedna potvrda onoga na šta su ukazivali već duže vrijeme, a to je svakako urušavanje i konačno ukidanje Republike Srpske od strane pojedinih sila predvođenih Amerikom.

Poražavajuće je da neko preko otežavanja privredne aktivnosti određenim preduzećima i gušenjem medijskih sloboda pokušava ostvariti svoje političke interese, ističe premijer Republike Srpske.

– Ovo nije ništa drugo već još jedan od pritisaka na rukovodstvo Republike Srpske, koje ima za cilj da posredstvom ekonomskog pritiska i direktnog udara na naše privrednike uspori ekonomsku aktivnost, kao i da oslabi politički stav rukovodstva Srpske. Ni jedno, ni drugo se neće desiti, pokazali smo da se znamo sa takvim stvarima nositi, kao i da velika većina svijeta ne misli kao oni koji nam uvode sankcije – kaže Višković i poručuje:

Pročitajte još

Ovo nije nikakav odraz moći već istorijski primjer nepravde koji je usmjeren prema Republici Srpskoj i slobodnoj politici, čiji se izvor odlučivanja ne nalazi u pojedinim ambasadama u Sarajevu već u narodu – navodi se u reagovanju predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića, prenosi ATV.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu